Rozsdagyár

LORDI - Klippremier: Merry Blah Blah Blah

2021. november 26. - Kovenant

lordi2021_2.jpg

A finn hard rock csapat, a Lordi ma, november 26-án jelentette meg hét soralbumból álló, "Lordiversity" címre keresztelt monstre-kiadványát az AFM Records gondozásában. A gyűjteményes anyag azon az alapötleten alapul, miszerint mi lenne, ha a Lordi már a '70-es évek eleje óta létezett volna: a korongokon így a elmúlt fél évszázad stílusában fogant nóták hallhatók. Most a Merry Blah Blah Blah című alternatív karácsonyi sláger animációs klipje nézhető meg a hajtás után.

Tovább

MÁKOS GUBANC - Valahol a kondér legalján

2021. november 26. - Kovenant

makos_gubanc.JPG

Szőke Ákos (Combcsont) a teljes zenekaros fellépések mellett elkezdte egyszálgitáros projektjét, mert az idő haladtával megszülettek olyan dalok, melyek nem fértek bele az együttes repertoárjába. "Sok gondolat fogalmazódott meg bennem az elmúlt pár évben, sok gubanc, melyeket szeretnék kibogozni!" A bemutatkozó album "Valahol a kondér legalján" címmel jelent meg: november 27-én, szombaton pedig fel is lép a Barhole Music pubban a Basket Case nevű magyar Green Day-tribute zenekar társaságában.

Tovább

DEATH ANGEL - Klippremier: Absence Of Light

2021. november 26. - Kovenant

death_angel2021.jpg

A veterán amerikai thrahs metal brigád, a Death Angel a Nuclear Blast kiadó gondozásában ma, november 26-án jelentette meg új koncertalbumát "The Bastard Tracks" címmel. A CD/Blu-Ray kiadvány felvételei még májusban készültek San Francisco-ban egy koncert-stream keretében. Az anyagon ritkán játszott, kevésbé ismert tételek szerepelnek a csapat diszkográfiájából, most pedig az Absence Of Light című dal élő verziójának klipje nézhető meg a hajtás után (a zenekar előző albumainak kritikái ITT és ITT olvashatók).

Tovább

PENNHURST - Dalpremier: Ha némán állsz

2021. november 25. - Kovenant

pennhurst2021_1.jpg

Megérkezett az első szöveges videó a debütáló lemezről Ha némán állsz címmel. A modern metalos Pennhurst a debütáló "Őrizetlenül" címet viselő nagylemezének nyitódalát tette közzé szöveges videó formájában. Az ismét erősödő koronavírus járvány miatt a csapat úgy döntött, hogy a lemezbemutató turnét csak jövő márciustól folytatja.

Tovább

THE BREATHING PROCESS - Labyrinthian (2021)

2021. november 25. - Dazoll

992118.jpg

Az amerikai The Breathing Process lassan már húsz éve nyomul a színtéren. Kezdetben metalcore muzsikát játszottak, de hamar váltottak a stíluson. Elkezdtek billentyűs hangszereket használni, valamint extrémebb black és death metal elemeket beépíteni a produkcióba. A végeredmény egyfajta szimfonikus/melodikus blackened deathcore massza.

Tovább
süti beállítások módosítása