SUICIDE SILENCE - Klippremier: Feel Alive

2019. december 14. - Kovenant

suicide_silence_hristo_shindov.jpg

A kaliforniai deathcore brigád, az előző albumával elég nagyot perecelő Suicide Silence úgy tűnik, hogy maga mögött hagyta a nu metalos kísérletezgetést és a tiszta énekdallamokat és visszatért gyökereihez. Hatodik stúdióalbumuk "Become The Hunter" címmel érkezik a Nuclear Blast égisze alatt 2020. február 14-én, melyről mos a Feel Alive című nóta klipjével lehet megismerkedni.

Tovább

DENNER'S INFERNO - In Amber (2019)

891987.jpg

Michael Denner, a Mercyful Fate alapító gitárosa és a Kind Diamond zenekar egykori oszlopos tagja most a hetvenes évek muzsikái által inspirálva hozott össze egy új bandát Denner's Inferno név alatt, melyben régi zenésztársa, Bjarne T. Holm (Mercyful Fate) csépeli a bőröket, a basszusgitárt Flemming Tranberg kezeli, az énekesi pozíciót pedig Chandler Mogel tölti be.

Tovább

ALGEBRA - Pulse? (2019)

algebra_pulse_artwork_by_adam_burke.png

Ebben az évben nem igazán találkoztam olyan thrash metal albummal, mely hosszabb távon is lekötött volna, miközben rengeteg ilyen zenét hallgatok, csak éppen vagy a klasszikus '80-as évekbeli cuccokat vagy pedig néhány, a közelmúltban patinássá nemesedett lemezt (a "The Gathering" is idén lett húszéves, a "Dystopia" meg már három, hihetetlen). Természetesen akadt idén is olyan anyag, mely felkerül majd az év végi külföldi toplistánkra, de 2019 mégsem a thrash éve volt.

Tovább

THE WARRIORS - Monomyth (2019)

879670.jpg

Fogalmam sincs, hogy mennyien emlékeznek még a 2001-ben Kaliforniában megalakult amerikai csapatra: a The Warriors 2011-ben jelentette meg utolsó albumát "See How You Are" címmel, de akkorra a kétezres évek közepi underground felhajtás már igencsak elfogyott a banda körül, így hosszú pihenőidőre mentek és csak most, közel egy évtized után léptek ki a fénybe. A Pure Noise Records december 13-án jelenteti meg visszatérő, egyben ötödik lemezüket "Monomyth" címmel.

Tovább