1349 - Klippremier: Through Eyes Of Stone

2020. január 22. - chris576

886939_1.jpg

Az 1997-ben létrejött norvég black metal formáció, az 1349 még tavaly október 18-án jelentette meg hetedik soralbumát "The Infernal Pathway" címmel a Season Of Mist kiadó gondozásában (lemezkritikánk ITT olvasható). Friss videoklip érkezett a csapattól, melyet a Through Eyes Of Stone című dalhoz forgattak.

Tovább

MAGNUM - The Serpent Rings (2020)

836943.jpg

Az 1972-ben alakult brit Magnum (Tony Clarkin - gitár, Bob Catley - ének, Rick Benton - szintetizátor, Lee Morris - dobok, Dennin Ward - basszusgitár) nem éppen a hard rock stílusirányzat egyik éllovasaként számon tartott formáció. Persze a rockrajongók zöme nagyjából tisztában van vele, hogy a revolver, a televíziós sorozat és a jégkrémmárka mellett létezik egy ilyen nevű zenekar is. Az átütő siker elmaradtának számos oka lehet ugyebár, akármilyen tehetséges is valaki, korlátozott promóteri tevékenységek mellett, illetve megfelelő anyagi háttér nélkül sajnos nem jut messzire (félreértés ne essék, azért a Magnum is kiharcolta magának a sikert és az elismerést, de valahogy mégsem jutottak fel igazán a csúcsra, mint egyes stílus- és minőségbeli társaik).

Tovább

DEPRIVED OF SALVATION - Dalpremier: The Carrier Of Disease

deprived_of_salvation.jpg

A régisulis death metalban utazó budapesti Deprived Of Salvation közzétette a február 13-án érkező debütalbumának ("Destination: Decay") első kislemezdalát The Carrier Of Disease címmel. A csapat célja az akár az országhatárokon átnyúló turnézás, így az első koncertidőpontok is hamarosan nyilvánosságra kerülnek.

Tovább

PERISCOPE - Klippremier: Mindenki idegen

periscope.jpg

A Periscope négy kislemez után hamarosan újra hosszabb anyaggal jelentkezik. A "IV" címet viselő EP megjelenését egy vadonatúj kisfilmmel harangozták be, mely a YouTube-csatornájukon a minap debütált. A Mindenki idegen című, pörgős, erőteljes dalra készült videót a próbatermükben rögzítette a csapat, rajtuk kívül pedig néhány lelkes barátjuk is arcát adta a dologhoz a siker érdekében.

Tovább

MORHORD - Klippremier: Inner Awakening

morhord.jpg

Kereken tizedik születésnapját ünnepli a dunaújvárosi banda, a Morhord: a jeles alkalomból pedig egy vadonatúj klippel is előrukkoltak, mely a hamarosan megjelenő "Bloodsheed" című lemezük nyitó szerzeményéhez, az Inner Awakening című dalhoz készült. A zenekar előző, "Pre-Bloodshed" című korongjának koncepcióját folytatja majd az új anyag: ez is a gonosz Morhord ténykedéséről fog szólni.  

Tovább

MEZMERIZED - Klippremier: Shutdown

mezmerized2_1.jpg

Shutdown címmel jelent meg a Mezmerized elektronikus metal formáció harmadik dala. A zenekar nem tétlenkedik, az októberben megjelent első, nagy sikerű Desire című videoklipjüket decemberben egy szöveges videó követte (Satellite), most pedig ismét videoklip kíséretében jelentették meg harmadik kislemezüket, a Shutdown-t. A dal lendületes rock n’ roll hatását erős, merész elektronika kíséri. A videó az Instant Cinema rendezésében készült.

Tovább