ABYSMAL DAWN - Phylogenesis (2020)

2020. április 06. - chris576

771007.jpg

Egyes zenekarok folyamatosan azon agyalnak, hogyan is tudnának létrehozni valami igazán egyedit, forradalmit, olyat, ami még senkinek sem jutott eszébe eddig, különböző stílusirányzatokból összegyúrva valami újat. Aztán vannak, akik nem keverik a műfajokat és nem is akarnak mindenáron újítani.

Tovább

PURE REASON REVOLUTION - Eupnea (2020)

album_cover_1.jpgA 2003-ban létrejött angol formáció, a Pure Reason Revolution (Jon Courtney - ének/gitár/szintetizátor, Chloë Alper - ének, basszusgitár, szintetizátor) a prog-rock, az electro és az alternatív stílusirányzat elemeit gyúrja egybe úgy, hogy tulajdonképpen a három jelző közül egyik sem igazán illik rájuk (talán még a prog-rock a legkifejezőbb).

Tovább

EXOPOP - Klippremier: A szakadék mélyén

84358953_596829177830814_1638221597527506944_o.jpg

A hazai modern rock friss és energikus csapata, az Exopop vadonatúj videoklippel folytatta megjelenései sorozatát. A látványtól hiányt nem szenvedő videó a banda ,,Minden út végén" című kétrészes kiadványának záró fejezete, ahol klasszikus módon a jó megmenekül, a gonosz pedig elnyeri méltó büntetését. A csapatról bővebben ITT olvashattok.

Tovább

BIG CHEESE - Punishment Park (2020)

a0087571285_10.jpg

Gyors, lendületes, dallamos, kemény és szókimondó… mi az? Túl sok minden nem lehet. Vagy egy nagyszájú nagymama, aki szabadidejét a karateedzéseknek és a gospel-éneklésnek szenteli, vagy egy gitárcentrikus hardcore/punk zenekar, mely megpróbál elindulni a buktatókkal teli zenei ösvényen, a legalább helyi szinten rájuk köszönő siker reményében. Ön melyikre tippel ez esetben? Kicsit segítek, nézzünk a borítóra… úgy van, a nagymama kiesett. Nem mintha nem lennének önvédelmi sportokban jártas, énekelni szerető, véleményüket véka alá nem rejtő nagymamák, a Big Cheese fedőnév alatt ránézésre valószínűleg egy zenekar rejtőzik, s nem egy harcias anyóka.

Tovább

DARKER HALF - If You Only Knew (2020)

60925_darker_half_if_you_only_knew_black_lp_napalm_records.jpgBombameglepetésként hatott rám az ausztrál Darker Half legújabb nagylemeze, mivel a zenekarról soha nem hallottam korábban, így most örömmel osztom meg velük kapcsolatos meglátásaimat az olvasókkal, elsősorban a dallamos power metal hívekkel. Ők azok, akik nem rajonganak túlságosan a modern irányzatokért, ellenben szívesen feledkeznek bele egy HammerFall- vagy Stratovarius-ízekkel gazdagon meghintett, kissé ódivatú dalgyűjteménybe. Helloween- és Dickinson-kedvelők is figyeljenek, mert az énekes hanghordozása és hangfekvése nagyon hasonló. Minden ízében olyan a lemez, mintha a kilencvenes évek elején született volna, akkor, amikor a Gamma Ray vagy a Blind Guardian élte aranykorát.

Tovább

TESTAMENT - Mindenki elemében: miniportrék a tagokról

testament2020b_1_1.jpg

A legendás thrash metal csapat minden eddiginél nagyobb média-hadjárattal harangozza be sorrendben 13. stúdióalbumának érkezését - kaptunk tőlük két zenei videót, egy nagylemez-kicsomagoló filmecskét, és négy egészen szokatlan miniportrét, melyek a zenekari tagok valamelyik őselemhez fűződő viszonyáról vallanak. Ezekben a tíz perc körüli, angol felirattal is nézhető, személyes hangvételű videókban a zenészek otthonukban láthatók, amint mindennapi életükbe engednek betekintést.

Tovább

OSSIAN - Klippremier: Aki előre néz

ossian_2020_2.jpg

Április 17-én "Csak a jót" címmel érkezik a magyar heavy metal legenda, az Ossian új, sorrendben immár huszonnegyedik stúdióalbuma. Az ismert járványügyi helyzetre reflektálva az Aki előre néz című dalra rendhagyó, házi készítésű karanténvideót jelentetett meg a zenekar (előző korongjuk kritikája ITT olvasható).

Tovább