ENSLAVED - Klippremier: Jettegryta

2020. július 10. - Kovenant

enslaved2020a.jpg

A progresszív black metal talán legkiválóbb csapata, a norvég Enslaved "Utgard" címmel jelenteti meg a tavaszi koronavírus-járvány miatt korábban elhalasztott új lemezét a Nuclear Blast kiadó égisze alatt október 2-án. Most a Jettegryta című dalukra a jeges izlandi tájakon forgatott klipet lehet megtekinteni a hajtás után (előző két korongjukról ITT és ITT írtunk lemezkritikát).

Tovább

OCEANS OF SLUMBER - Klippremier: The Adorned Fathomless Creation

2020. július 10. - Kovenant

oceans_of_slumber_2020.jpg

Hamarosan új albummal érkezik az amerikai progresszív metal csapat, az Oceans Of Slumber: a Century Media szeptember 4-én jelenteti meg a banda azonos című negyedik sorlemezét (előző két korongjukról ITT és ITT írtunk kritikát). Most a The Adorned Fathomless Creation című második előzetes dal klipje nézhető meg a hajtás után.

Tovább

TOP20 - A szerkesztők örök kedvencei | Mr. Zoom

2020. július 10. - Mr.Zoom

1_kl-szqqp_xw4chhyisoww.jpeg

Személyes Top 20-as listám összeállítása hosszas munka eredménye, mert ugyan a zenekarok kiválasztása könnyen ment, azt még az utolsó pillanatban is mérlegeltem, hogy egy-egy adott előadónak melyik lehet a legkiemelkedőbb albuma. Ezt olyannyira nehéz eldönteni, hogy végül - mint az lentebb hamarosan olvasható - többnyire inkább csak jelzésértékkel jelöltem meg egyet, amely éppen az adott pillanatban közelebb állt hozzám. Ez a lista tehát a jelenlegi ízlésvilágomat tükrözi, azok közül válogattam, akiket manapság a legtöbbet hallgatok. Az, hogy melyek a legnagyobb hatású heavy metal mérföldkövek, engem egyáltalán nem érdekel, sok klasszikus régi bandát soha nem is hallgattam, mert általában elég önfejű vagyok, szeretek a magam feje után menni.

Tovább

TOP20 - A szerkesztők örök kedvencei | Kovenant

2020. július 09. - Kovenant

kollazs_7.jpg

Kollégánk, Mr. Zoom hozta fel az ötletet, hogy szerkesztőségünk tagjai gyűjtsék össze kedvenc albumaikat, ezúttal a metal területén maradva. Most tehát kimaradnak a simán csak rocknak vagy éppen popnak mondott lemezek és előadók, pedig egy Kate Bush, Genesis, Suzanne Vega, Neil Young, Tears For Fears vagy Talk Talk meg még körülbelül kismillió énekes és banda nélkül nagyon sivár lenne a zenei világunk és most finoman fogalmaztunk.

Tovább

HINAYANA - Klippremier: Cold Conception

2020. július 07. - Kovenant

hinayana.jpg

A Texas állambeli dallamos doom/death csapat, a Hinayana "Death Of The Cosmic" címmel a Napalm Records gondozásában augusztus 28-án jelenteti meg új EP-jét. Most a Cold Conception című tétel videója nézhető meg a hajtás után, a korábban felvett dalban pedig a Tengger Cavalry tavaly elhunyt frontembere, Nature Ganganbaigal is közreműködött.

Tovább

PARAGON ZERO - Dalpremier: Remnants

2020. július 07. - Kovenant

omass.jpg

Az ismert hazai extrém metal csapatok (Svoid, Aornos, Türbowitch, Symmetry of the Void, Karst, Pagan Megalith és Formorket) korábbi vagy jelenlegi tagjaiból megalakult miskolci Paragon Zero "Omass" címmel jelenteti meg új EP-jét július 26-án a Neverheard Distro és a Pest Records közös gondozásában. A lemezen szereplő négy dal még 2012 és 2015 között íródott: most a Remnants hallgatható meg a hajtás után.

Tovább

WORSEN - Klippremier: Open Grave

2020. július 07. - Kovenant

worsen.jpg

Az amerikai black metal csapat, a Worsen debütalbuma eredetileg még tavaly nyáron jelent meg, de most újrakiadásra kerül nemzetközi terjesztésben is a The Hell Command és Wolves Of Hades kiadók közös gondozásában. Az eredetileg Rick Contes szólóprojektjének indult banda azóta rendes zenekarrá hízott: a "Cursed To Witness Life" korong első klipje pedig az Open Grave című tételre készült el.

Tovább

THE GHOST INSIDE - The Ghost Inside (2020)

2020. július 07. - Mr.Zoom

the-ghost-inside-self-titled.jpg

Kezdjük talán a lemezborítóval: ránézésre nem tartozik a legsikerültebbek közé, mondhatni puritán, semmitmondó ábra, melyből sokat nem szűrhet le a hétköznapi zenehallgató. Azonban ha megnézzük közelebbről, mik is ezek a kis fotók, akkor már előtűnnek az apró részletek, és egy olyan történet tárulhat elénk, melytől talán még a legkeményebb szívű öreg rockerek is elérzékenyülnek egy pillanatra. Nem kell szemünket fárasztanunk a feladvánnyal, mert hamarosan minden olvasónk számára össze fog állni a kép, melyet most néhány sorban leleplezek, hogy méltó felvezetést adjak az amerikai metalcore csapat legújabb, sorrendben ötödik nagylemezének. A kiadvány nem véletlenül a szintén mondhatni puritán és ötlettelennek tűnő  ”The Ghost Inside” címmel jött ki június 5-én, az Epitaph gondozásában.

Tovább

THE SPITFIRES - Life Worth Living (2020)

2020. július 06. - Mr.Zoom

ajxlp504_1024x.png

A legritkább vendég itt nálunk a Rozsdagyárban a vidám, oldott hangulatú nyári zene, a felületes olvasó még azt is feltételezhetné, hogy nálunk soha nincs is nyár, csak két évszak váltakozik, az embertelenül sötét és az irgalmatlanul borongós, mindezt cáfolnánk most a watfordi srácok negyedik nagylemezével. Bizony, ennek a ska/britpop vonalban mozgó angol kvartettnek ez már a negyedik kiadványa a sorban, az első, a ”Response” még 2015-ben volt, és tegye fel a kezét, aki valaha is hallott róluk!

Tovább