Rozsdagyár

BETWEEN THE BURIED AND ME - Colors II (2021)

2021. szeptember 28. - Kovenant

801670.jpg

A 2000-ben megalakult amerikai Between The Buried And Me kétség nélkül az újvonalas progresszív metal legsikeresebb csapata. A nagy áttörésüket a 2007-es negyedik soralbumuk, a "Colors" hozta meg számukra, melynek augusztus 20-án a Sumerian Records gondozásában meg is érkezett a folytatása.

Tovább

SEA SLEEPER - Nostophobia (2021)

2021. szeptember 27. - Kovenant

027037.jpg

A Portland városában működő amerikai Sea Sleeper 2007-ben alakult meg, először Southgate, majd Crackling Dawn néven működött, míg végül 2019-ben állapodtak meg jelenlegi elnevezésüknél. Mára a kezdeti ötösfogat trióra fogyatkozott: Nick Kessler basszusgitáros-énekes, illetve a Cooley-testvérpár, Shane (dob) és Jess (gitár-ének) alkotja a formációt, melynek "Nostophobia" című debütalbuma még idén februárban jelent meg, de a Metal Assault Records november elején vinyl formátumban is kiadja a lemezt.

Tovább

KNOWLEDGE THROUGH SUFFERING - Concealment (2021)

2021. szeptember 26. - Dazoll

cover_n1.jpg

Megvan a varázsa az egyszemélyes zenekaroknak. Nem kell kompromisszumot kötni a zenésztársakkal, szabadon alakíthatjuk a muzsikát, de mindez nagyfokú kreativitást és magas jártasságot igényel a hangszerek és a komponálás világában. Tovább bonyolíthatja a dolgokat, ha esetleg több formációval is rendelkezik a delikvens, így felmerül a gyanú, hogy a művész csak a maradék gondolatait akarja felhasználni.

Tovább

SPIRITBOX - Eternal Blue (2021)

2021. szeptember 25. - Kovenant

741007.jpg

Sok gondolkodnivalónk van azon, hogy mi is a metal- vagy rockzene ma, 2021-ben. Mindenkinek van egy elképzelése erről, ez él a fejében, ehhez viszonyítja a legújabb bandák produkcióját: azt tudjuk, hogy a körülbelül huszonöt éves korunkig sűrűn hallgatott zenék ragadnak be igazán, ezeket később hatásaiban már semmi sem közelítheti meg.

Tovább

CHARLOTTE WESSELS - Szeretném színpadra vinni a dalaimat

60d1edellae.jpg

Sokként érte a holland Delain rajongótáborát februárban a hír, miszerint a zenekar az addig ismert felállásában megszűnik létezni. Az alapító Martijn Westerholt úgy döntött, saját projektjeként viszi tovább ezt a nevet, ahogyan azt eredetileg is tervezte 2002-ben, amikor az együttest alapította. A csapat többi tagja - Charlotte Wessels, Timo Somers és Otto Schimmelpenninck van der Oije - kiszálltak a bandából.

Tovább

KILLSWITCH ENGAGE - Klippremier: Us Against The World

2021. szeptember 25. - Kovenant

killswitch_engage_1.jpg

2019 egyik legjobb stúdióanyagát hozta ki anno az amerikai metalcore banda, a Killswitch Engage "Atonement" címmel (lemezkritikánk ITT olvasható). Most a korong egyik legdallamosabb tétele, az Us Against The World kapott koncertklipet, melynek felvételei a 2021 augusztusi, az Interneten élőben közvetített fellépésükből lettek összevágva.

Tovább
süti beállítások módosítása