Rozsdagyár

HAVANNA - Klippremier: False Report

2021. április 19. - Kovenant

havanna.jpg

Első nagylemezén a hazai hardcore/metal csapat, a Havanna. Az egyelőre dobos nélkül, trióformában működő zenekar folyamatosan teszi közzé dalait.

Tovább

CANNIBAL CORPSE - Klippremier: Necrogenic Resurrection

2021. április 19. - Kovenant

cannibal_corpse2021_2_1.jpg

Múlt héten jelentette meg tizenötödik stúdióalbumát a Metal Blade gondozásában az amerikai death metal intézmény, a Cannibal Corpse, melyen már Erik Rutan gitározik Pat O'Brien helyett (kritikánk ITT olvasható). Most a Necrogenic Resurrection című tételre készült egy erősen korhatáros klip, mely a hajtás után meg is tekinthető.

Tovább

HUMAN HELL - Klippremier: Amalantrah

2021. április 18. - Kovenant

human_hell.JPG

A brit extrém metal csapat, a Human Hell hamarosan új EP-vel jelentkezik, melyről az Amalantrah című tétel az első ízelítő. "Az Amalantrah szó az okkultista és író Aleister Crowley által lefolytatott kísérletsorozatból ered. Az Amalantrah Művelet célja egy bizonyos éteri intelligencia fizikai megjelenési formába történő megidézése volt. Crowley elmondása szerint ehhez egy törést hozott létre a térben és időben. Mit is engedhettünk be ezzel pontosan?"

Tovább

EXODIKON - Dalpremier: Az elmúlás kútja

2021. április 18. - Kovenant

exodikon.jpg

Elkészült az Exodikon első nagylemeze: a kilenctételes ”Árnyam útján" album zenészei a hazai extrém metalos közösségnek közel sem ismeretlen arcok, a Christian Epidemic- (és Cryptic Remains-) gitáros Borhidi Gábor Bálint és az Epidemicet szintén megjárt Pósfai József gitáros-énekes mellett Hekele Attila (Elanor, Isatha) dobos és Pósfai Ferenc (Cryptic Remains) gitáros alkotják a zenekart.

Tovább

ENFORCED - Kill Grid (2021)

2021. április 17. - Kovenant

cover_60.jpg

Elképesztően érdekes vonása a metalszíntérnek, hogy talán ez az egyetlen olyan zenei műfaj, melyben harminc-negyven-ötven évvel ezelőtti muzsikával lehet előállni mindenféle probléma nélkül. Mintha ma egy komolyzenében utazó komponista Beethoven vagy éppen Bartók stílusában írt szösszenetekkel jelentkezne vagy éppen egy kortárs festő Rubens módjára festene nyolc négyzetméteres, rózsaszínben pompázó, dús idomú hölgyeket ábrázoló faliképeket. Mindenhol máshol ez köznevetség tárgya lenne, de a metalban ez bevett gyakorlat.

Tovább
süti beállítások módosítása