SUMMER ENDING METAL NIGHT - Szombaton a budapesti S8-ban

2019. szeptember 16. - Felicium

68992233_2328601290724726_8775157740994560000_o.jpg

Szombaton egy hosszú, öt zenekaros estének néznek elébe a budapesti metal kedvelők, ugyanis a fővárosi S8 Underground Clubban kerül megrendezésre a Summer Ending Metal Night szeptember 21-én. Színes palettát fednek le a zenekarok, mégis egy közös van bennük, mindenhol találunk majd domináns kőkemény riffeket, így a nyakizmokat is érdemes edzeni a következő néhány napban, ha bírni szeretnénk a pörgést (facebook esemény).

Tovább

ENDSEEKER - The Harvest (2019)

endseeker_the_harvest_front_art.jpg

Vannak azok a csapatok, akik egyszerűen nem tudnak kilépni a bálványaik hatása alól és árnyékából: akár évtizedes és még kereskedelmileg is sikeres pályát tudnak befutni egy legendás rockbanda dalainak újrafeldolgozásával (erről szóló cikkünk ITT olvasható). Számomra mindig is érthetetlen, de legfőképpen kínos dolog volt ez, csakúgy, mint a különböző, gombamódra szaporodó cover- és tribute-brigádok úgynevezett munkássága.  

Tovább

DARKEST HOUR - Januárban ünneplik 25 éves fennállásukat Budapesten

darkest_hour_01.jpg

Január 29-én jubileumi turnén zakatol be a Dürer Kertbe a Darkest Hour. Az amerikai metalcore csapat 2020-ban lesz 25 éves, amit egy erős line-uppal megtámogatott turnéval ünnepelnek. A Washington városából érkező zenészeket a nyugati part atmoszférikus, progresszív death metalt játszó csapata, az "Undying Light" albumot idén kihozó Fallujah kíséri (melyről ITT írtunk), és láthatunk majd egy régi, floridai hardcore punk csapatot, a Bloodletet is.

Tovább

OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol

omen3_2.jpg

Új klip érkezett az Egy jobb pokol című dalra a közelmúltban frontembercserén átesett magyar heavy metal alapbandától, az Omentől. A nóta a csapat tizenegyedik stúdióalbumáról való, mely "Halálfogytiglan" címmel jelent meg nemrégiben (kritikánk ITT olvasható). Október 4-én pedig lemezbemutató koncert a Barba Negrában a Kalapács zenekar társaságában.

Tovább

VOKONIS - Grasping Time (2019)

659085.jpg

Az évek során a rockújságírás legnagyobb pozitívumának számomra egyértelműen a remekebbnél remekebb új bandák megismerése bizonyult: mindig is lenyűgözött az emberi teljesítmények és a végtelennek tűnő kreativitás sokszínűsége. Ha ilyen-olyan okok (munka, rutin, az élet taposómalma) miatt időről időre elkedvetlenedek, semmi másra nincs szükségem, mint egy eddig ismeretlen, de kiváló zenét játszó brigád lemezére és máris visszaáll nálam a normál üzemmód.

Tovább

PARKWAY DRIVE - Az Arénában játszanak tavasszal

parkway_drive_4_small.jpg

A sikeres nyári fesztiválos koncertek, köztük a Wackenes fellépés után meghirdette 2020-as európai arénaturnéját a Parkway Drive. A Viva The Underdogs – European Revolution 2020 körút áprilisban indul Németországban, érinti majd a legendás Wembley Arénát is, Budapesten pedig a Papp László Sportarénában játszanak a srácok április 6-án.

Tovább

ECLIPTIC VISION - Ecliptic Vision (2019)

ecliptic_vision_cover_art.jpg

A death metal műfaj egyik legfőbb jellegzetessége a halálhörgés, amivel egy konzervatív rockzene-rajongót valószínűleg ki lehetne kergetni a világból. Ám még egy halálmetalt kedvelő arcnak sem mindegy a vokál minősége: ha mondjuk zeneileg nagyon is különleges, amit egy death metal banda képvisel, azt még rendesen el lehet rontani egy amolyan átlagos halálhörgéssel.

Tovább

ECSTATIC VISION - For The Masses (2019)

hps109_ecstaticvision-forthemasses_72dpi_1440px_rgb_web.jpg

A pszichedelikus rockzene még anno a hatvanas-hetvenes években robbant be a köztudatba, az akkoriban javában tomboló hippi-korszak LSD-tripjeinek eredményeképpen. Kíváncsi lennék, vajon a korai Pink Floyd elborult, kaotikus kompozíciói milyen reakciókat válthattak ki a konzervatív ízlésű emberek körében. Az én sok mindenhez szokott fülem is rácsodálkozik néha az olyan Floyd-szerzeményekre, mint például a Interstellar Overdrive (mármint a későbbi számaikhoz viszonyítva - manapság ez már teljesen megszokott és elfogadott), illetve itt van még ugye a Soft Machine is, akik szintén hasonló vonalon alkottak akkoriban (a Floydnál még borultabb témákkal operálva).

Tovább

SARKE - Dalpremier: Ties Of Blood

sarke.jpg

A norvég blackened thrash brigád, a Darkthrone duóból ismert Nocturno Cultót is a soraiban tudó Sarke az Indie Recordings gondozásában “Gastwerso” címmel jelenteti meg új stúdióalbumát november 1-én, melyről most a Ties Of Blood című eszementen király tétel hallgatható meg a hajtás után (előző anyaguk kritikája ITT olvasható).

Tovább