Utolsó kommentek:

Feaky D 2019.05.20. 19:06:26

Ez a lemez a jelen kritika olcsó közhelyei ellen is szól...wenn du deutsch verstehst...így egyes, szerző leül...

Bejegyzés: RAMMSTEIN - Rammstein (2019)

Gyingizik 2019.05.05. 22:01:20

Ha jól értelmezem /a két videoklip alapján/ ez egy instrumentális album a 80-as évek AOR/Hard Rock stílusában... (?) Minimális prog-rock elemekkel.

Bejegyzés: SZIJÁRTÓ ZSOLT - Klippremier: Már elégtünk volna

tipeti 2019.04.27. 16:23:52

Nagyon szépen megkomponált intelligens zene, nagy élmény. ...és lényegretörö korrekt kritika. Grat.

Bejegyzés: ALAN PARSONS - The Secret (2019)

NZperX 2019.04.27. 11:03:30

"a Belzebubs köröket ver a jelenlegi black metal színtér bandáinak 90%-ra"
"a zenei tartalom lenyűgöző"
Ezek a mondatok akkor állják meg a helyüket, ha a metalt olyan szemüvegen keresztül nézzük, ahol a Dimmu Borgir, a Sabaton, az Alestorm vagy a magyarok közül mondjuk a Dalriada minőségi metalnak tűnik.
Valójában nem az, ezek a rockzene Mága Zoltánjai, ahogy a Belzebubs is.

Technikailag nem játszanak rosszul, a maga nemében szórakoztató a produkció, a lemezek nem szólnak gyengén, sok nézőt vonzanak. Pipa?

Aligha. A rock Mága Zoltánja a műfaj giccsparádéja. A legszűkebb közönségén kívül mindenkinek vállalhatatlanul röhejes, giccses, semmitmondó foskupac, tejszínhabbal és koktélcseresznyével.

Habár Mága Zoltán ezerszer annyi nézőt vonz a giccs produkciójával, mint mondjuk a tényleg elképesztő zseni Lajkó Félix, nincs a zene iránt kicsit is érdeklődő ember, aki ne látná az égbekiáltó minőségi különbséget.

Ugyanez van a rockban is: ugye senki nem gondolja komolyan, hogy mondjuk a Dalriada, a Paddy And The Rats vagy a Leander Kills olyan mértékadó, évtizedek múlva is hivatkozási pontot jelentő lemezeket készítenek, mint mondjuk a Blind Myself, az Aebsence vagy a Watch My Dying?
Pedig a Dalrada simán százszor annyi nézőt vonz, mint az Aebsence...

Bejegyzés: BELZEBUBS - Pantheon Of The Nightside Gods (2019)

Gyingizik 2019.04.23. 09:49:00

Jó, hogy felhívtátok rá a figyelmet. Állítólag nagy trend napjainkban a stoner, namost ehhez képest ha megnézzük a magyar koncert kínálatot, egyáltalán nincs felül reprezentálva, sőt.
Írjátok a cikkben: "...a szerzői kiadáson már túl egy teljes kis iparág működik: apró, egy-két személyes zenei istállók ezek, általában egy blog, online magazin vagy éppen egy lelkes zenész működteti őket..." Ez pontosan így van, akit részletesebben érdekel felhívnám a figyelmet tematikus jutyúb csatornákra (stoner-space-psy rock, retro rock világ minden részéről) : Stoned Meadow Of Doom, Doom 666, Frank Cappa psy-marine. (Legjobb az első.)

Bejegyzés: STONE MACHINE ELECTRIC - Darkness Dimensions Disillusion (2019)

Buzási Péter 2019.04.21. 09:10:36

A Sigue Sigue Sputnik-tól a Flaunt It! lemezt simán betenném a Top10 legjobb album közé. Az a cucc zseniális.

Bejegyzés: TOP5 - A világ legnagyobb rockzenei átverései

apacsek677 2019.04.06. 19:21:09

ajánljatok hasonlót, thx előre is...

Bejegyzés: DANKO JONES - A Rock Supreme (2019)

apacsek677 2019.04.06. 19:20:08

asztaqrva mekkora zene... nem hallottam róluk de rögtön beleszerettem!!!

Bejegyzés: DANKO JONES - A Rock Supreme (2019)

Kútmester 2019.03.28. 22:18:53

Jó lett! Ha a többi szám is ilyen vagy ennél jobb akkor szuper lesz a cucc.

Bejegyzés: RAMMSTEIN - Klippremier: Deutschland

Robert Drazsen Csontos 2019.03.13. 14:46:40

Felháborítóan szar kritika! Azt írod az egyik kedvenc stílusod a doom-death,de képtelen vagy azzal a fájdalommal azonosulni amit a dalok árasztanak? Totális képzavar. Mit vártál mit szerettél volna tőlük a történtek után? Germán sörmetál pogót vagy mi a faszt? Ez egy zseniális album. Upon the eater nem képes berántani? Akkor,hogy állíthatsz olyat,hogy a kedvenc stílusod ez? Első hallásra az előbb említett dal annyira képtelen volt behúzni,hogy konkrétan bekönnyeztem. Legközelebb ne írj olyanról kérlek ami alapból olyan távol áll tőled mint a metal Győzikétôl. Amúgy pedig Aalyah a felesége voltJ Juha-nak nem a barátnője.

Bejegyzés: SWALLOW THE SUN - When A Shadow Is Forced Into The Light (2019)

Slepy 2019.03.10. 19:51:22

Szerintem ez tök jó. Ezzel a rothadó mocskos hangzással meg pláne. Meg még akkor is ha 1100-szor hallottuk ezt korábban más bandáktól. Az első számban az a kellemes gitárszóló meg felteszi a pontot az i-re. 10/10-es a produkció.
Azt meg ne feledjük hogy a retro néha jobb mint a kortárs.

Bejegyzés: DEVIL MASTER - Satan Spits On Children Of Light (2019)

Figy L M 1 ideYEeeah 2019.03.01. 22:15:42

Ez a csóka olyan állapotban van mint a drágalátos magyar ellenzék.

Bejegyzés: MINISTRY - AmeriKKKant (2018)

Ethan Rom 2019.03.01. 14:21:55

Csúsztatás, általánosítás, félremagyarázás, hibás példák, összemosás, ledegradálás és egy adag butaság. Valahonnan ismerős ez a módszer :) Szerintem kb. te is tisztában vagy azzal, amit csinálsz, szóval nem szeretném végigvenni ezt a betűhalmazt.

Bejegyzés: MINISTRY - AmeriKKKant (2018)

Slepy 2019.03.01. 12:45:28

@Frederick2: Jourgensenre elég csak ránézni látszik hogy nem 100-as. A zenei teljesítményét viszont elismerem.

Bejegyzés: MINISTRY - AmeriKKKant (2018)

Frederick2 · https://grafomanpali.blog.hu 2019.03.01. 10:28:19

@Ethan Rom: @Slepy: Nem vagyok egy Ministry-fan. Még 2 évvel ezelőtt végighallgattam a teljes diszkográfiát. Egészen hallgatható volt, de nem vett meg kilóra. Valahogy ez az industrial metal / industrial rock nem az én műfajom, bár ha beteszik egy szórakozóhelyen, simán elhallgatom. (Mondjuk a "With Sympathy" synth-pop albumot háromszor is meghallgattam tőlük. Hmm...) Úgy voltam vele, hogy ha már 2 évvel ezelőtt meghallgattam a teljes diszkográfiát, akkor az új albumra is időt szánok - és úgy igazából el voltam ezzel is.

Na, mivel nem vagyok sem utálója, sem imádója, érdemi kritikát ne tőlem várjanak esztétikai vonalon. El tudom hallgatni, és kész.

Viszont a politikai demagógia mellett nem vagyok képes elmenni. Talán mert jobboldali vagyok, és rettentően irritál, hogy az antifa szubkultúra igyekszik minden egyes jobboldaliról beállítani azt, hogy náci, fasiszta és rasszista. És úgy látom, ehhez még Al Jourgensen is hozzáteszi a magáét. Persze, egy valamirevaló művész lehet totál sötét a politikához, és úgy látom, Jourgensen-nel ez a helyzet.

1, Al Jourgensen szerint Trump válságjelenség az amerikai politizálásban. Obama és Hillary talán nem az? Obama, akinek kormányzása alatt a titkosszolgálatok lehallgattak rengeteg amerikai állampolgárt jogtalanul, és Hillary, akinek rengeteg korrupciós ügye kiderült az évek során, nem verte ki nála a biztosítékot? A republikánusok válságtünet, de a demokraták nem? Nem a teljes politikai elit a romlott, hanem csak a republikánusok?

Al Jourgensen, miközben aggódik, hogy Trump és a republikánusok alatt elveszik az USA szabadsága, valahogy nem igazán foglalkozik a feministák és kultúrbalosok szabadságjogot tipró tevékenységeivel.

Sírva röhögök ezen a kettős mércén!

2, Az Antifa romantizálás szintén visszakeltő. Az amerikai választások alatt a drágalátos antifái képesek voltak azért megverni emberek az utcán, mert Trump-ra szavaztak. Németországban azért estek neki embereknek az utcán, mert azok éppen ellenezték Merkel migrációs politikáját. Ha egy európai ember nem akar ISIS- és Al-Kaida ügynököket, meg iszlamista fundamentalistákat beengedni az országába, akkor az Antifa szerint náci, fasiszta és rasszista - ugyanez az USA-ban: ha valaki nem akarja a mexikói drogkartell bérgyilkosait, dillereit és gengsztereit beengedni az országába, az Antifa szerint náci, fasiszta és rasszista.

Al Jourgensen, mint hithű antifa, érzékeli egyáltalán az Antifa mozgalom belső válságát? Vagy arról van szó, hogy igen, látja, hogy itt problémák vannak, csak nagy ívben leszarja?

Összességképpen: ez egy hallgatható album. Csak éppen politikai album. Sőt, lehet, hogy éppen egy politikai megrendelés terméke.

Magyarországon éppen egy szélsőbalos portál promozza őket:
www.amiidonk.hu/tag/ministry/

Bejegyzés: MINISTRY - AmeriKKKant (2018)

ifjú padavan 2019.02.20. 11:17:47

Nem komplett nyúlás, mint Petruska. De tényleg vannak hasonlóságok. A Boldog szép napok a refrén miatt lett ekkora sláger, azt pont nem ugyanaz. De ettől még valószínűleg valaki nyúlt valakitől.

Bejegyzés: NAGY FERÓ ÉS A BEATRICE - Plágiumvád

tipeti 2019.02.18. 17:33:59

Minden DT lemez elött sokan várják hogy na majd most, igen most megváltják a világot. Párszor már megtették, nem megy mindig. Kicsit szembe megyek a nagy többséggel, nekem tetszett az elözö album is. Elötte nem vártam semmi megváltást. Söt, Veletek a kritikusokkal is abszolút egyet kell hogy értsek, biz ez nem lett az a nagy durranás, illetve semmilyen durranás. Mégis igen sokszor éreztem indíttatást hogy újra és újra meghallgassam. Az új albumot nem ismerem, csak azt a három számot melyek mostanság láttak napvilágot, és tetszettek. Nem igazán tudnám elképzelni hogy rossz legyen a lemez. Ès örülök ennek a kritikának, végre valahol nem fikázták a Dt-t. Szerintem el kell fogadni azt a tényt, hogy nem várhatunk ettöl a bandától még egy Images and Words-öt, de jól van ez így......

Bejegyzés: DREAM THEATER - Distance Over Time (2019)