Rozsdagyár

INVITRO BEERBAR - Kocsmatúra a Rozsdagyárral

2022. augusztus 24. - Chloroform Girl

img_0757.jpeg

Kocsmatúra sorozatunk első felében a BlastBeat Barba kalauzoltuk duplázóra szomjas olvasóinkat (ez ITT olvasható), de mit tegyünk akkor, ha a telematricázott asztaloknál, a patakokban folyó Kőbányainál, és az asztalon üvöltve táncoló asztaltársaknál egy fokkal emelkedettebb környezetre vágyik az ember - de nem szeretne elszakadni metalos gyökereitől sem? Mint mindenre, természetesen erre is van válaszunk, mégpedig nem más, mint az Izabella utcában megbúvó InVitro BeerBar.

Több rockkocsmát is találtam már Budapest utcái alatt (ezért is indítottam ezt a sorozatot), de talán az InVitro BeerBar bújt el a legjobban fürkésző szemeim elől. Ezt az is magyarázza, hogy mindössze nyolc hónapja vannak nyitva. Az ízléses, de nem hivalkodó logó előtt könnyen elmegy az ember, ha nem figyel és a hely neve sem árulja el, hogy odalent bizony metal szól - én az időnként az ajtó előtt dohányzó, gyanúsan zenekaros pólós emberekről fogtam szimatot, és (kézműves sörök utáni rajongásomon kívül) ez hajtott végül az Izabella utca 40. szám alá. Szó szerint.

img_0763.jpeg

Boltíves, tiszta falak, igényes bútorok, hangulatos világítás - azt is hihetnénk, hogy egy belvárosi teaházban vagyunk, ha nem lógna a falról mondjuk egy Burzum-poszter vagy ne szólna a hangfalakból diszkrét hangerejű death metal. Az InVitro tökéletes hely arra, hogy beüljünk ide egy rég látott baráttal, egy még lenyűgözendő metalmenyecskével vagy egy már fémzenéhez szoktatott házastárssal; nem kell attól tartani, hogy nem halljuk egymás hangját, vagy hogy valaki egy óvatlan pillanatban kommersz szeszt locsol a szemünkbe. Sőt a hely állatokat is fogad: ha négylábú barátunk társaságát is szeretnénk élvezni, itt semmi akadálya nincs.

img_0761.jpeg

Az InVitro - bár töményekből is felkészült - elsősorban a sörbarátokhoz szól. Olyannyira, hogy a főzde előbb létezett, mint a kocsma: ezért sem lett mondjuk “Pokol Kapuja” a kocsma neve, mondja a tulaj, hanem tovább vitték a már bejáratott InVitro nevet. Csapon megtaláljuk a főzde saját söreit (köztük a Lazarvsnak főzött Death-et), de ha valaki ízlelőbimbóinak ez sem lenne elég, tele a hűtő különböző nemzetközi sörkülönlegességekkel is. Attól sem kell félnünk, hogy éhen maradunk: hermelin és sült kolbász várja a betérőket, mindkettőt teszteltük, mindkettő kiváló.

img_0760.jpeg

Bár ami a bulit illeti, itt is el tudnak szabadulni a motivációk, ezt a helyet első sorban azoknak ajánlom, akik minőségi időre vágynak társukkal vagy társaságukkal, minőségi zenére a hangszórókból és minőségi sörökre a csapokon. Ne aggódjunk, bár igényességében felveszi a versenyt bármelyik belvárosi sörházzal, az InVitro mindent összevetve hamisítatlan metalhely; metalzenészek látogatják, metalzenészek birtokolják, és még a söreik is metalzenészekkel való közreműködésben születtek: ezekből fogok most szemezgetni.

img_0764.jpeg

Lazarvs - Death

Ahogy már említettem, itt megkóstolhatjuk az InVitro Lazarvsszal közös sörét is. Súlyos zene ihlette nehéz oat meal stout, éhgyomorra csak óvatosan!

Cadaveres - Ars Moriendi

A Cadaveres legújabb albumát kísérte ez a Tribal Pale Ale, nevét természetesen a lemezről kapta.

Shell Beach - Solar Flare

A nevét a Dark City című filmből kölcsönző banda söre szeptember nyolcadikán debütál az InVitro BeerBarban; aki teheti, nézze meg! És "nézze" alatt azt értem, hogy fogyassza felelősséggel, de bőségesen.

BÓNUSZKÖR:

Vadon

Nem csak a közreműködők, de a főzde és a kocsma tulajdonosa is jártas a metal világában; Szabó Tamás a kiváló sörök mellett kiváló vokálokkal is szolgál a Vadonban Mezey Tamás és az Ektomorfos Jaksa Róbert társaságában, ITT lehet őket meghallgatni!

www_anitanagy_com_-0852.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1417914829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása