Rozsdagyár

ROZSDAGYÁR METALINTERJÚK - 3. rész: Thy Catafalque

2020. október 10. - Kovenant

thy_catafalque_20204_photo_by_gyongyi_kudlik_4.jpg

Videointerjú-sorozatunk harmadik részében Kátai Tamással, a Thy Catafalque vezetőjével ültünk le beszélgetni. A felvételek a WingVideo stábjának segítségével készültek, a helyszínt pedig a budapesti Grund biztosította. 

1998-ban Makón alakult meg a hazai, de egyben a nemzetközi metalszíntér egyik legérdekesebb, legegyedibb és legizgalmasabb formációja, a Thy Catafalque. A black metal, a magyar népzene és az avantgárd megközelítés elegyével dolgozó zenekar lemezei rendre felkerülnek a szaksajtó, többek között a Rozsdagyár legjobb magyar rockalbumainak listájára (a csapat előző korongjainak kritikái ITT, ITT ITT és ITT olvashatók).

Kátai Tamással a riportban a zenei kezdetekről, a black metal különlegességéről, a magyar nyelvű dalszövegek szerepéről és fontosságáról, irodalom és zene kapcsolatáról beszélgettünk, illetve az is kiderül, hogy hogyan kerülnek Makóra űrhajók. A riporter ezúttal Kovenant, azaz Nagy Zsolt szerkesztőkollégánk volt (a videointerjú-sorozatunk előző részei ITT és ITT nézhetők meg).

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1916233374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása