Rozsdagyár

P. MOBIL - Premier: Honfoglalás - Határok nélkül koncertlemez

Közkívánatra megérkezett, itt van!

2020. szeptember 25. - Felicium

p_mobil_2.jpg

Ma exkluzív premierben mutatjuk a mai napig aktív, sőt új dalokon is dolgozó kultikus magyar rockzenekar koncertlemezét. A felvételek a P. Mobil zenekar 2016-ban megrendezett nagykoncertjén készültek. A hanganyag a 2020-ban megjelent "Honfoglalás - Határok nélkül" című DVD-jén található (a kiadványról írt kritikánk ITT olvasható).

A P. Mobil neve és a Honfoglalás-szvit egy olyan színfolt a hazai könnyűzene történetében, melyet talán semmi máshoz nem lehet hasonlítani. Anno több mint 40 évvel ezelőtt íródott, jóval megelőzve az „István, a király” rockoperát és minden egyéb, hasonló próbálkozást.

A csapat olyan zeneművet alkotott, melyet azóta is nagy sikerrel tartanak műsoron. Sőt, ez a szvit most már egy komplett estévé bővült és 2016-ban is egy önálló, kerek egész volt: műsor a műsoron belül. Ékes bizonyíték erre ez a felvétel, mely a Budapest Parkos koncertből kimetszett tematikus rész ugyan, mégis egységes egésznek hat. Ez a műsor a zenekar Honfoglalás témaköréhez kapcsolható dalait tartalmazza, tematikus sorrendbe rendezve, az őshaza elhagyásától napjainkig. Végighallgatva hiányérzet nélkül kapunk olyat, amit talán csak a P. Mobil adhat a hallgatóságának. Tartalmas anyag ez, mely a gondolkodásra késztetés mellett komoly lelki feltöltődést is magában hordoz, mától fogva pedig már a digitális platformokon is elérhető.

p_mobil_honfoglalas_cover_2000.jpg

A P. Mobil továbbiakban is lelkesen koncertezik az idei évben is:

SZEPTEMBER 26. - KARCAG
OKTÓBER 2. - TATABÁNYA
OKTÓBER 3. - BÉKÉS
OKTÓBER 9. - KOMLÓ
OKTÓBER 10. - SZIGETVÁR
OKTÓBER 16. - JÁSZBERÉNY
OKTÓBER 17 - BÁTONYTERENYE
OKTÓBER 30 - PÁPA
OKTÓBER 31 - KESZTHELY

További dátumokért keressétek a zenekar platformjait!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr116214296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása