Rozsdagyár

THE SOUTHERN ORACLE - Megjelent a negyedik nagylemez

2021. április 29. - Kovenant

the_southern_oracle.jpg

Idén negyedik nagylemezét mutatja be a 12 éves zenekar, a The Southern Oracle "Exodus Aesthetic" címmel, ami nyers fordításban  annyit tesz: a kivándorlás esztétikája.

Az elmúlt egy év a változások időszaka volt több szempontból is, tagcserékben sem volt hiány, de ettől még nem állt le a munka. A lemezt beharangozó kislemezek mellett a webshopot is indítottak, ahol elő lehet rendelni a zenekar frontembere, Kókai Barnabás által tervezett merchandise-termékekből. Az egyedi számozású, száz darabos kiadvány minden példánya két nap alatt elkelt, így egy különleges chrome-kiadással bővítették az elérhető termékeket.

Kókai Barnabás így mesél a lemezről:

Az elmúlt időszak sajnos a legtöbb helyzetből a rosszat hozta ki és ezért a vezető pozícióban lévő hatalmak a felelősek. Mi, mint zenekar viszont azért vagyunk felelősek, hogy erre felhívjuk a figyelmet! Az agresszív zene jelentéssel bíró szövegekkel egy nagy lehetőség, amit mindig igyekeztünk kihasználni, de most már semmi más nem számít, addig feszítjük a húrt, amíg csak tudjuk! Nincs több mellébeszélés, nem állunk le olyanokon akár gondolkozni sem, amikor néhányan viharként a biliben nagy szavakkal dobálóznak összetartást harangozva, miközben a legnagyobb bomlasztó erőként vannak jelen az amúgy is kicsi és rendkívül törékeny közösségünkben, tökéletes párhuzamban a politikai vezetőkkel szerte a világban…elég!

A lemez az eddigi legkomplexebb anyaga a zenekarnak, amihez többek között a vírushelyzet és az ezáltal felfokozott hangulat is erősített csak.

Az elmúlt hónapokban hat hetes periódusokban jelentkeztünk a koncepció egy-egy sarkalatos tételével, melyekhez mindig kiemelten leírtuk a szóban forgó üzenetet. Jó volt látni a rengeteg visszajelzést, beleértve a negatív, akár támadó jellegűeket is, hiszen a célunk a figyelem felkeltése, más szemszög bemutatása és ez korántsem egyszerű, de semmiképpen sem hálás feladat. Viszont mi hisszük, hogy a vita visz előre a bólogatással vagy néma fejrázással ellentétben.

A zenekar emellett új felállással vág neki az évnek és az új terveknek.

2008 vége felé alapítottuk a zenekart, de a következő év februárjától számítjuk igazán, amikor csatlakozott Bodócsi Imi, akire azóta is testvérként tekintek. Sok barátot és emléket köszönhetünk az ezt követő éveknek, amiben volt jó és rossz egyaránt. Egy rettentően nehéz időszak után jött Budai Béla, akit elképesztően tehetséges zenésznek tartok. Így hárman írtuk meg életünk legfontosabb lemezét minden szempontból, amit most a legnagyobb büszkeséggel osztunk meg a világgal. Sok tervünk van a továbbiakra, amit az egyébként is évek óta mellettünk álló Tóth Peti kiegészítésével hozunk, pandémia ide vagy oda.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2216517622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása