Rozsdagyár

DUSTY HILL - Elhunyt a ZZ TOP basszusgitáros-énekese

2021. július 28. - Kovenant

dh.jpg

Az amerikai, Texas állambeli blues rock banda, a ZZ TOP hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy 72 éves korában álmában elhunyt Dusty Hill, a csapat basszusgitáros-énekese.

A legendás ZZ TOP 1969-ben alakult meg Houston városában. a Billy Gibbons - Dusty Hill - Frank Beard eredeti felállás végig változatlan maradt ötvenéves fennállása alatt. A banda bár végig hibátlan lemezeket adott ki a '70-es években, a csúcsra mégis a nyolcvanas években jutott hangzásuk elektronikus hangszereléssel történő módosításával, mely elsőként az 1983-as, óriási sikert aratott "Eliminator" albumon kapott kiemelt szerepet.

Dusty Hill a brigád számos slágerét énekelte (Beer Drinkers & Hell Raisers, Thug, Hi Fi Mama, Tush, Delirious, Bad Girl), illetve jellegzetes megjelenése is ikonikussá vált mind a klipekben, mind pedig az élő fellépéseken.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3416641658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása