Rozsdagyár

PANTERA - Két nagyágyúval indulnak újjáalakuló turnéra Anselmóék

2022. július 15. - Kovenant

pantera_1.jpg

Phil Anselmo és Rex Brown, a '90-es évek ikonikus amerikai groove metal bandája, a Pantera frontembere és basszusgitárosa bejelentette, hogy 2023-ban észak-amerikai turnéra indulnak, illetve Európában is fellépnek a nagyobb fesztiválokon.

A Pantera 2003 novemberében oszlott fel hivatalosan, amikor az alapítók, az Abbott-testvérpár (Dimebag Darrell gitáros és Vinnie Paul dobos) bejelentették az együttes megszűnését. Akkorra már a tagok között óriási volt a feszültség, a 2000-ben kiadott "Reinventing The Steel" album fogadtatása is vegyes volt, illetve mind a négy zenész különböző formációkban és projektekben szerepelt. 

Kétségtelen, hogy nem került sor búcsúturnéra és meglehetősen keserű szájízzel váltak el egymástól a tagok, így a rajongók sem zárhatták le magukban igazából a zenekar történetét. A visszatérés azonban 2004 decemberében vált végleg lehetetlenné: Dimebag Darrellt egy őrült rajongó egy klubkoncerten a színpadon lőtte le, végképp a fantázia birodalmába száműzve bármiféle újjáalakulást, 2018 júniusában pedig testvére, Vinnie Paul dobos is elhunyt szívbetegségben.

Ezzel tulajdonképpen le is zárult minden spekuláció, hiszen Dimebag gitárjátéka, riffjei, szólói nélkül egész egyszerűen elképzelhetetlen a Pantera hangzása, bármennyire is szeretjük Anselmo jellegzetes énekstílusát. Azonban - úgy tűnik - a COVID-mizéria (és az azt követő háború, energiaválság, no meg infláció) nagyobb sebet ejtett a globális zeneipar szereplőinek anyagi helyzetén, mint gondolnánk.

Tegnap jelentette be az együttes még élő két tagja, Phil Anselmo énekes és Rex Brown basszusgitáros, hogy Pantera néven turnéra indulnak, most pedig kiderült az is, hogy ki lesz a dobos és a gitáros a formációban. Ilyen kaliberű zenészek pótlásakor csakis a legeslegnagyobb nevekkel volt ésszerű előjönni és ez így is történt.

Zakk Wylde (Ozzy, Black Label Society), illetve Charlie Benante (Anthrax, S.O.D.) fogja pótolni a koncerteken az Abbott-testvérpárt: kétségtelen, hogy mindketten a műfaj legjobb zenészei közé tartoznak, ám az egész bulinak erősen sika-kasza-léc szaga van. Meglátjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr117883845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása