Rozsdagyár

EARLYBIRD - Klippremier: Kikapcsolnám

2023. március 23. - Kovenant

earlybird_band_1.jpg

Új dallal és klippel jelentkezett a 2018-ban megalakult fővárosi Earlybird zenekar. A Kikapcsolnám című  tétel egyben a "nemidevaló" címet viselő bemutatkozó albumukat is hivatott támogatni.

A dal egyébként arról szól, hogy túl sok mindenre figyelünk egyszerre, de ebben a szerteágazó figyelemben elveszik a fókusz, nem állunk meg egy pillanatra, hogy megbecsüljük a pozitív eseményeket és embereket magunk körül. Magunkon vettük észre, hogy több dolgon jár az eszünk, sok mindennel foglalkozunk egyidőben és nehezen tudunk lassítani, mintha ez az állapot folyamatos lenne. Ebből született meg az a gondolat, hogy mindezt kikapcsolnánk, kikapcsolnám.

A klip ötlete még tavaly nyáron fogalmazódott meg bennünk, aztán ősszel konkrétan az egyik koncertre utazás közben, a buszban forrta ki magát a gondolat. Az alapkoncepció valójában egy – nevezzük így – klasszikus punk-rockos, házibuli hangulatú, mini-koncertezős klip volt, amiben a zenekar tagjai alapból a vagányabb, fellépős szettjükben tűnnek fel, melyek helyét szépen lassan átveszik a kocka, minden apró részletet kiemelt, ironikus és vicces énjük, ami görbe tükröt mutat a komoly személyiségnek. Gyakorlatilag egyfajta fokozatos váltás történik a klipben és a szám közepére ki is cserélődik az egész zenekar, mintha egy buliban “véletlenül” beesnének a színpadra, az egyes hangszerek mögé.

A videót egyébként - ahogy az nálunk már megszokott - teljesen önerőből és baráti segítségekkel terveztük megvalósítani, amiben nem győzünk elég hálásak lenni minden résztvevőnek. A felvételekért Rákóczi Márknak és stábjának jár az óriási köszönet, akik irgalmatlan nagy erőfeszítéseket tettek, hogy elkészülhessen ez a klip. Továbbá szintén borzasztóan hálásak vagyunk minden barátunknak, akik eljöttek és a lelkes közönséget nagyon ügyesen és szorgalmasan alakították. Muszáj megemlítenünk, hogy szerintünk nagyon jó volt a kémia a teljes felvétel alatt: a stáb, a közönség és a zenekar nagyon jól működött együtt és mindez rengeteg jó felvételt és vicces pillanatot eredményezett. Az igazat megvallva emiatt nem is volt egyszerű dolga a stábnak a vágás során, nevetésből nem volt hiány.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3718078900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása