Rozsdagyár

DIVENT. - Dalpremier: Demofób

2023. szeptember 18. - Kovenant

divent_1.jpg

Megjelent a Divent. bemutatkozó dala, a Demofób. A Divent. egy energikus, négy fiatalból álló, magyar nyelvű, budapesti modern metal formáció progresszív elemekkel, női tiszta és extrém vokálokkal. Mindannyian eredetileg az ország különböző pontjairól származnak, ám hárman (Kresák Kornél, Kusinka Márton, Mihalovics Gréta) 2022-ben találkoztak először, mikor együtt dolgoztak a #TeamAWS Jótékonysági Emlékkoncerten, majd léptek fel együtt november 25-én az Analog Music Hallban.

Már ekkor megfogalmazódott bennünk egy közös zenekar ötlete, melyet olyan zenekarok inspiráltak, mint a Jinjer, Periphery, Spiritbox, Tesseract és még sokan mások, ám végül 2023. januárjában alakultunk meg, mikor is bekerült a zenekarunkba a dobosunk, Tordai Levente. Marci és Levi már hamarabb ismerték egymást, ugyanis évfolyamtársak a Kőbányai Zenei Stúdióban.

Hosszú hónapokig törekedtünk, hogy olyan dalokat alkossunk, melyekkel tudunk valami újat, minőségit, önazonosat mutatni, és a bennünk rejlő érzelmeket kifejezni. Minden dalt közösen írtunk, saját magunk kevertünk és masztereltünk. Dalainkra jellemző a női tiszta és scream vokálok váltakozása, az elektronikus és filmzenei elemek használata, és a kemény, de melodikus refrének és breakdown-ok.

Ezek közül a dalok közül jelent meg szeptember 8-án a debütáló számunk, a Demofób. Ehhez a dalhoz, mint az összes többihez a szöveget Mihalovics Gréta, a zenekar énekese írta. A dal a tömegtől való félelemről, a tehetetlenségről, a magányról és az életben való elveszettségről szól. Ez az első számunk a készülő kislemezünkről, melyről a későbbiekben több dalt is meg fogunk jeleníteni.

Jövőbeli céljaink, hogy minél több emberrel megismertessük és megszerettessük a zenét, amit képviselünk, és hogy minél több koncerthelyszínen megmutassuk, hogy mennyire energikus is egy Divent. koncert. Ezt a zenekart mindannyian annak az álmunknak tekintjük, melyet a lehető legtöbb emberrel szeretnénk megismertetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9618217081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása