Rozsdagyár

VALE OF TEARS - Klippremier: Antibiosis

2023. december 22. - Kovenant

vale_of_tears.jpg

Új hanganyaggal jelentkezett a Vale Of Tears, mely "Oxymora I." címmel november 16-án jelent meg digitális formátumban. A zenekar már több, mint 25 éve működik Mulicz Ferenc frontember és szövegíró irányításával. A 2014-es "Illdisposed Inner Interest" lemez újrakiadását követően egy hosszabb útkeresés kezdődött el a csapat életében. Ez egészen 2021-ig tartott, amikor végre stabil felállásban kezdhettek el dolgozni az új dalokon.

Az "Oxymora I." egy háromtételes EP, amelynek stúdiómunkálatait Horváth István (Blind Myself, Archaic) mentorálásával 2023 nyarára fejeztük be. István készítette el a végső masztert és a keverésben is kulcsszerepe volt. A borítót ismét Havancsák Gyula készítette, zseniálisan visszaadva az új dalok dühös, ambivalens hangulatát.

Októberben Baki Zoltán rendezésével forgattunk egy videoklipet az EP-t nyitó Antibiosis című tételhez. Zoli nem csak a rendezésben, de az operatőri munkákban, vágásban, fényezésben és effektezésben is különlegeset alkotott.

Az "Oxymora I." EP zeneileg új mérföldkövet jelez a Vale Of Tears életében. A zenekart régóta jellemző himnikus, gitárcentrikus témákat továbbgondolva jutottunk el egy modernebb death metal hangzáshoz, ahol a dallamok továbbra is komoly szerephez jutnak. A szövegek tükrözik az utóbbi évek hétköznapjaira jellemző bezártságból, folyamatos bizonytalanságból eredő csalódott, dühös, az élet értelmét feleslegesen fejtegető hangulatot, amit reményeink szerint a zene, az EP és a klip képi világa csak tovább erősít.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8918286443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása