Rozsdagyár

BRUJEIRA - Elhunyt Juan Brujo énekes

2024. szeptember 19. - Kovenant

juan-brujo.png

61 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt az amerikai deathgrind / extrém metal csapat, a Brujeira alapító frontembere, Juan Brujo, születési nevén John Lepe.  

Az énekes hétfőn hajnalban kapott szívinfarktust Saint Clairsville városban, Ohio államban, amikor a csapat aktuális Mexorcista elnevezésű turnéja éppen szabadnapot tartott. Azonnal a Nyugat-Virginia állambeli Wheeling város kórházába szállították, és bár az orvosok mindent megtettek érte, csütörtök hajnalban elhunyt. 

Rövid időn belül ez már a második tragédia, mely a zenekart éri: idén júliusban Ciriaco Quezada, azaz Pinche Peach énekes/billentyűs/sampleres hunyt el szintén szívproblémák miatt, aki 1992 óta volt a banda tagja. Két alapemberének elvesztésével magának az együttesnek a léte és jövője is kérdésessé vált.

A Brujeira (magyarul: boszorkányság, fekete mágia) tulajdonképpen az S.O.D. ikertestvére: míg az előbbi a corssover thrash paródiazenekara, addig a Brujeria a grindcore/deathgrind/hardcore színtér viccbandája, melyet ismert zenészek alapítottak afféle mellékprojektként. A Brujeira is extrémen agresszív, minden politikai korrektséget eltaposó, sötét humorú szövegvilágáról ismert. 

A bandát 1989-ben alapította meg Dino Cazares gitáros (Fear Factory), Jello Biafra énekes (Dead Kennedys), Billy Gould basszusgitáros (Faith No More), Pat Hoed dobos, Shane Embury gitáros-basszusgitáros (Napalm Death) és Juan Brujo énekes. Az évek során rengeteg ismert zenész fordult meg soraikban: Raymond Herrera (Fear Factory), Nick Barker (Cradle Of Filth, Dimmu Borgir), Jeff Walker (Carcass), Tony Campos (Fear Factory, Ministry, Static-X), Adrien és Daniel Erlandsson (At The Gates és Arch Enemy). 

Dino Cazaresék alapötletét Adolfo Constanzo kubai-amerikai sorozatgyilkos, drogkirály és szektavezér története adta, aki emberáldozatokkal próbálta varázserejét növelni, így téve minél sikeresebbé saját kábítószerkereskedő hálózatát. A Brujeira tagjai is sátánista drogbáróknak adták ki magukat, a promófotókon kendővel eltakart arccal szerepeltek, és személyazonosságukat évekig legendák övezték. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1618495092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása