Rozsdagyár

BEERZEBUB - Klippremier: Rezsim

2024. szeptember 26. - Kovenant

beerzebub_klip.jpg

Szeptember 20-án "Önkéntes sorstalanság" címmel jelentette meg harmadik EP-jét a hazai rap-metal stílus egyik legmeghatározóbb formációja, a Beerzebub. A mosonmagyaróvári székhelyű csapat a három új dalból álló kislemezzel egy időben mutatta be a Rezsim című videoklipet. A rajongók október 4-én a Dürer Kertben hallgathatják meg élőben a csapatot (a banda 2018-as EP-jéről ITT írtunk kritikát).

Hatodik klipjével a 2020-ban megjelent Kormány című videó zenei, valamint szöveg- és képvilágát viszi tovább a dühös, nyers és szókimondó formáció. A zenekartól megszokott módon a Rezsim nemcsak a kormányt, az ellenzéket, de a teljes magyar közéletet kritizálja. A dal egyszerre reflektál a társadalmat jellemző apátiára és közönyre, miközben az elmúlt időszak aktuálpolitikai történéseit elgondolkodtató és frappáns szövegezéssel idézi fel.

A Beerzebub-hagyományokhoz hűen a Rezsim című dalban is vendégművész színesíti az egyébként is izgalmas hangzásvilágot. A számban Knapp Oszkár, a Fragda, az Insane és a Rivers Ablaze zenekarok frontembere vendégénekel.

Az "Önkéntes sorstalanság" cím már önmagában is utal arra, hogy az EP-n található másik két dal is a Rezsimhez hasonló, súlyos, a mindennapi életet és működést meghatározó történésekkel, a magyar társadalmat és közhangulatot tematizáló eseményekkel foglalkozik, meghökkentő, mégis fanyar mosolyra fakasztó tálalásban. A mosonmagyaróvári formáció a No Martyr Collective oszlopos tagjaként, a kollektíva első önálló budapesti megmozdulásán csíphető el legközelebb október 4-én a Dürer Kertben.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4418500840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása