Rozsdagyár

LEANDER KILLS - Interjú Köteles Leanderrel jelenről és jövőről

2017. július 11. - Felicium

leanderkills_2017_1_s.jpg

Köszöntünk ismét nálunk Leander. Utóbb még Felvidéki Rock Magazin néven beszélgettünk úgy másfél éve. Azóta örömmel látom, hogy van még mindig felfelé és egyre sikeresebb a zenekar. Hogy értékelnéd a csapat eddigi munkáját? Amiket kitűztetek célokat, azokat sikerült mind elérni azóta? (Előző interjú: ITT)

Túl is szárnyaltunk minden elképzelést :) A zenekar épp csak elmúlt egy éves, de az első lemezünk első helyen nyitott az eladási listán, körbeturnéztuk az egész országot, és volt, ahol háromszor annyian voltak a második körben, mint az elsőn. És persze ott volt A DAL 2017, amiben a döntőig jutottunk, volt a Tankcsapda feldolgozós dolog, ami baromi nagy megtiszteltetés jelentett, plusz kihoztunk egy koncert CD/DVD-t is. És magáért beszél az is, hogy a márciusi Barba Negrás koncertünkre elővételben elfogyott az összes jegy, ami közel 1500 embert jelent. Szóval jól állunk és innen csak feljebb visz az út. (mosolyog)

Nézegettem a koncertjeiteket és nem sok olyan banda van, aki szinte mindenhol teltházat, vagy teltház közeli számokat produkál. Lassan kezditek kinőni a hazai klubkoncerteket. Kicsit ez is az oka, hogy elkezdtetek külföld felé is nézelődni?

Nem ez az oka, ez csak úgy simán jól esik. A külföldi jelenlét Szarka Josephnek (menedzsment) és nekem is régi nagy álmom: egyszerűen ott van még egy milliárd ember, akiket szeretnék megszólítani.

Előző alkalommal inkább a múltról beszéltünk, most koncentráljunk a Kills-re. Volt egy tagcsere Mátéval kapcsolatban, mivel ő az Alestormban is érdekelt. Ő már egyáltalán nem fog visszatérni, vagy azért néha még láthatjuk majd a színpadon, úgy mint nemrégiben Szegeden? Esetleg közös buli a skótokkal?

Máté úgymond tiszteletbeli tag maradt, mivel nagyon jó barátok is vagyunk, amellett, hogy egy kiváló zenész. Ha itthon van és teheti, néha fellép majd velünk, sőt, a készülő lemezen is közreműködik. Vermes Andris vette át az állandó helyét, aki fél év távlatából nézve a lehető legjobb választás volt.

Megjelent egy angol nyelvű EP. Ez az őszi külföldi „kiránduláshoz” készült?

Igen, kellett egy anyag, amivel megindulunk, de az ősszel megjelenő lemezünk is meg fog jelenni angol változatban.

Esetleg lesz bármely angol változathoz klip a későbbiekben?

A terv az, hogy minden klipből lesz angol és magyar változat is.

Örömmel hallottuk azt is, hogy elkezdődtek az új lemez munkálatai. Erről mit lehet tudni? Van bármi terv, hogy mikor jelenik meg és hány tétel lesz rajta, vagy ez még a jövő zenéje?

Erőteljesen benne vagyunk a munkálatokban, a demók nagyjából össze is álltak, most jön a megvalósítás. Várhatóan 10 dal lesz rajta, és úgy érzem, hogy egy még letisztultabb, ám mégis sokkal erősebb anyag lesz. Nem szándékosan, de erősen nőni fog a népzenei faktor - ez van, öregszem. (nevet) Ősz elejére várható a megjelenés, de a július 21-i Barba Negra Trackes koncert előtt már kjövünk az első videóval, ami a Vigyetek kórházba címre fog hallgatni. Teljes agyrém a dal, imádjuk. Élőben pedig a Trackben fog debütálni a nóta.

Július 21-én ismét tartotok egy nagy bulit a Trackben, ahol lesz két külföldi csapat veletek. Készültök különlegességgel a bulira? Tavaly részt tudtam venni a pankrációval összekötött koncerten és az hatalmas élmény volt. Lesz most is valami meglepetés, vagy ez inkább egy klasszikus nagykoncert lesz? A vendégek terén esetleg lesz magyar zenekar is, vagy maradtok a 3 csapatos felállásnál?

Az lesz a meglepi az egészben, hogy mostanra állt igazán össze a zenekar, és volt már annyi koncertünk, hogy végre teljes mértékben át tudjuk adni magunkat a színpadon. (mosolyog) Persze lesznek új dalok és olyanok is, amik eddig még nem voltak, de inkább tessék eljönni és majd minden kiderül.

Végezetül szeretném megköszönni, hogy időt szakítottál rám. Kívánjuk a legjobbakat és ha tehetem idén is megnézem a showt.

Köszi! :D

0721_bnt_event.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3212656793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása