Rozsdagyár

SUNSET - Klippremier: Önfogságban

2016. április 07. - Kovenant

sunset_band_1.JPG

2015. június 24-én jelent meg a Sunset zenekar második EP-je, “Szívroham” címmel az EDGE Records /  Hammer Music gondozásában, melyen a három saját dal mellett egy OneRepublic feldolgozás is hallható. A kiadvány érdekessége, hogy mindegyik felvételhez készült klip, illetve mindegyik elérhető önálló kislemez változatban is a digitális platformokon.

A négydalos anyag negyedik videoklipje 2016. április 4-én érkezett, az Önfogságban dalhoz, mely a megszokott dallamos Sunset számoktól kicsit eltérő, keményebb darab. A felvétel igazi pikantériáját azonban az adja, hogy a zenekar két énekese mellett további hat vendégénekes hallható benne, köztük két egykori Sunset énekes is. Sorrendben: Tóth Gergő (Blind Myself), Kerecsen László (New Friend Request, ex-Sunset), Siklósi Örs (AWS, Ersch, Dereng, ex-Sunset), Veres Gábor (Watch My Dying), Köhler Ágnes (Inseason) és Kókai Barnabás (The Southern Oracle).

Hámori Dávid dobos a következőképpen foglalta össze a tudnivalókat:

A Szívroham”, mely a gyakorlatban az újjáalakult Sunset zenekar bemutatkozó EP-je, zeneileg maradt modern metal, mely vegyíti a kemény és dallamos témákat. A szövegvilágát tekintve pedig olyan általános problémákat feszeget, mint a média befolyása a fogyasztói társadalomra, a rohanó világ által kiváltott stressz hatása az egészségünkre vagy a megfelelési kényszer, ami elé nap mint nap állítva vagyunk.

A
Szívrohamkislemezünk harmadik, egyben utolsó dala az Önfogságban címet kapta. Zeneileg és szövegileg is súlyosabb a korábban megjelent daloknál. Az önfogság egy belső izzasztó kamra szimbolikája, amit az évek során lerakódott negatív érzelmi blokkok feloldására használtam és használom. József Attila Reménytelenül című műve pedig kiválóan egészítette ki ennek állapotnak a bemutatását.


A dalban rengeteg vendégénekes hallható. Fontos volt számunkra, hogy olyan arcok is kieresszék hangjukat a dalban, akiket tisztelünk és otthonosan mozognak ebben a stílusban. Páratlanul szerencsések vagyunk, hogy minden közreműködő azonnal igent mondott!


Ezúton is köszönet
Tóth Gergőnek a Blind Myself-ből, Veres Gábornak a Watch My Dying-ból, Kókai Barnabásnak a The Southern Oracle-ből, a korábbi énekeseinknek, Kerecsen Lászlónak és Siklósi Örsnek, valamint Köhler Ágnesnek!

Április 23-án a Dürer Kertben újra színpadot fogunk bontani az Insane lemezbemutató koncertjén! Érdemes eljönni, hiszen az év második felében érkező lemezünk elkészültéig csupán néhány koncertet fogunk adni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr610418116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása