Rozsdagyár

DREAMGRAVE - Megjelent a Monuments, két exkluzív élő bónuszdallal

2018. január 11. - Felicium

14919022_1239524192786317_7686532226523536404_o_1.jpg

"Monuments I. – The Anxious" címmel megjelent a szegedi prog rock/metal Dreamgrave új EP-je, a nemzetközi prog szcénában több sikert is elért 2014-es "Presentiment" album után. A 3+2 tételes EP végighallgatható, letölthető, megvásárolható a zenekar Bandcamp oldalán, vagy Facebookon keresztül 2.500 forintért (a zenekarról bővebben a Hazai Reménységek 14. részében írtunk, ami ITT olvasható).

A teljes produkció ismét a Miracle Soundban, Vári Gábor vezetése alatt készült. A következő két rész (The Mad and The Imperious) átlagosan 9-10 havonta fog érkezni. A borítóterv Tobias Art keze munkáját dicséri, aki a "Presentiment" digipak-kiadvány 20 oldalas füzetét is illusztrálta.


Mint a "Presentiment" esetében, itt is egy koncepció köré írta (és írja) a dalokat a zenekar.

A "Monuments" egy kislemezhármas - a zenekar három EP-t tervez kiadni egy közös koncepció mentén: "The Anxious", "The Mad" és a "The Imperious" alcímekkel, melyek a mai, egyre uniformizálódó világról mesélnek és azt taglalják, hogy ebben az emberek milyen módon adják fel önmaguk identitását.

A dalok a debütalbummal ellentétben nincsenek szorosan összefűzve, és mindegyiknek külön témája van. 

A Drop The Curtain azokról az emberekről szól, akik demenciában szenvednek, és azokról is, akik a teljes életüket annak szentelik, hogy róluk gondoskodjanak, az utolsó pillanatig. A következő dal, és egyben címadó dal (a borítóval együtt) a már ismertetett világot festi le, bontja ki. A Passing Faith in Others egy szerelmes dal, de nem a hagyományos fajtából. Az emberek nagy része mohón törekszik arra, hogy irigylésre méltó reputációt építsen maga köré. Bármit megtesznek a legtrendibb cuccokért, tökéletes embereket akarnak maguk köré. Másrészt kidobnak bármit ami elromlik, vagy nem tökéletes a szemükben többé, és meg sem próbálják azokat megjavítani. És ez különösen igaz a kapcsolatokra. Vagy ami még rosszabb: inkább megmaradnak egy komfortos hazugságban...

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9613560479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása