Rozsdagyár

PHOENIX RT - Mi áll a gitároscsere hátterében?

2018. január 29. - Rock n roller

27497598_1619360541433955_1569759309_n.jpg

Mint ahogy nemrégiben mi is beszámoltunk róla, a Rómeó Vérzik ismét négy tagúvá bővült, a Phoenix RT korábbi gitárosa, Kálmán Ákos csatlakozott a zenekarhoz. Időközben a Phoenix megtalálta Ákos utódját, akit hétvégén, a XV. Karvai Rockfesten mutatott be a közönségnek.

Ákos a Felvidéki Rockmagazinnak adott interjúban beszélt a zenekarváltásról. Elmondta, hogy 2013-ban csatlakozott a Phoenix RT-hez, mely az első komoly zenekara volt, együtt készítették el a "Nincs ellenszer" és a "Piroskarikás részletek" című albumokat.  Eleinte nagyon jól ment a közös zenélés, a társakkal közös zenei ízlés miatt. Később azonban azt érzete, kezd elfogyni a kezdeti lendület. Ezt az érzést sokáig elnyomta magában, sokat gondolkodott, mit tegyen ebben a helyzetben. Végül tavaly szeptemberben bejelentette társainak, hogy elhagyja a bandát. Ekkor még nem tudta, mihez kezdjen, szóba került, hogy külföldön próbál szerencsét vagy akár belevág egy saját produkcióba.

A Rómeó Vérziket gyerekkora óta ismeri és szereti, de sosem gondolta volna, hogy a történet végén csatlakozni fog a zenekarhoz. Eleinte csak néhanap átjárt Rikóhoz gitározgatni, ekkor hangzott el egy alkalommal viccesen, hogy mi lenne, ha egy zenekarban játszanának. Szó szót, próba próbát követett, és egyre komolyabban megérlelődött benne az ötlet, hogy valóban be kellene szállnia Koppányékhoz. Egy ideig jegelte a témát, mert az énekes-basszusgitáros épp Kanadában tartózkodott, de miután hazajött, összehívta a társaságot, hogy szeretne az egész zenekarral beszélni. Ekkor kérdezte meg, nem lehetne-e ő is a Rómeó Vérzik tagja, amit néhány napos gondolkodási idő után a többiek elfogadtak.

A Phoenix RT a hétvégén mutatta be Ákos utódját, Győrög Marcit. Puss Tomi ebből az alkalomból adott interjút az atempo.sk-nak. Ő teljesen másképp látja a történteket. Ákos szeptember végén jelentette be, hogy távozni szeretne, mert úgy érzi, túlnőtte a zenekart, ezért külföldön próbálna szerencsét, vagy várna, amíg egy nagyobb zenekar lecsap rá. Ezt Tomiék Ákos akkori magánéleti gondjainak tulajdonították, a gitáros közeli ismerősei azonban felhívták rá a figyelmét, hogy más az ok, próbáljanak olvasni a sorok között.

Megbeszélték, hogy a novemberi dunaszerdahelyi koncert előtt jelentik be a távozást. Ekkor titkon még bíztak benne, hogy társuk meggondolja magát. Októbertől feltűnt nekik, hogy Ákos egyre többet lóg Rómeóékkal, ami azelőtt nem igazán volt jellemző. De mivel Tomi ez időtájt többször beszélt Koppánnyal, nem gondolta, hogy a váltás a Rómeóhoz való csatlakozás miatt lenne. Koppány egy telefonbeszélgetés során még poénosan meg is jegyezte, hogy elhívja Ákost a Rómeóba. Nevettek rajta, majd gyorsan témát váltottak.

A Phoenixes srácok november végén hallották először, hogy Ákos csatlakozik a Rómeóhoz. Tomi ekkor felhívta Sanchót, aki tagadta az információt, ezért betudták pletykának. Majd december közepén tudták meg, hogy valóban a somorjai csapathoz igazol a gitáros.

"Nincs azzal gond, ha egy zenész nagyobb zenekarba igazol, ahol nyilván nagyobb sikereket lehet elérni. Viszont úgy gondoljuk, hogy úgy lett volna fair, ha ebbe az egészbe beavatnak minket is. Nyilván nem esett volna jól, de korrekt lett volna és megérthető. Sajnáljuk, hogy így történt. Ettől függetlenül sok sikert kívánunk nekik!" - mondta Tomi az üggyel kapcsolatban.

 

Ákos egyébként a már idézet interjúban úgy nyilatkozott minderről, hogy "Én a mai napig nem haragszom senkire, mert nincs miért. Hogy Ők hogy vannak ezzel, azt nem tudom. Viszont amikor különböző pletykákat hallok vissza, rendkívül viccesnek találom, és nagyon jókat szórakozok rajta, hogy az emberi fantázia mennyi mindenre képes … Koppánynak miért is kellet volna felhívni Tomit?! Miért is tartozna bármelyikünk magyarázattal?! Úgy gondolom, hogy senkinek sem tartozom sem én, sem a Rómeó Vérzik többi tagja magyarázattal, mivel az egész történet a Phoenixből való kiválásom utáni időszakra nyúlik vissza. Nyilvánvaló volt, hogy mindenféle pletykával fogok találkozni, de ezekre sosem reagálok, csak magamban mosolygok egyet és kész."

Puss Tomi a Phoenix új gitárosáról, Győrög Marciról is ejtett pár szót az interjúban. Eleinte úgy tervezték, a Burnouttal közös, 12 állomásos tavaszi turnéjukat beugró gitárossal csinálják végig. Több gitáros is volt lenn próbán az elmúlt pár hónapban, de mindig volt valami, ami miatt hosszú távon nem működött volna, de végül december 27-én megtalálták Marcit.

A Kálmán Ákossal készült interjú ITT, a Puss Tomival készült pedig ITT olvasható teljes égészében.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3613614151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása