Rozsdagyár

HER HIGHNESS / VANTA - Ultasúlyos sludge metal a közös kiadványon

2018. július 05. - Kovenant

split_cover.jpg

Két budapesti sludge metal banda, a Her Highness és a Vanta erőit egyesítve elhatározta, hogy jó underground hagyományokat követve egy közös megosztott kazetta-kiadványon a világra szabadít két-két súlyos szerzeményt.

her_highness.jpg

A 2014 vége óta létező Her Highness konvencionálistól eltérő, basszusgitár + dob felállásban tolja instrumentális sludge muzsikáját; ezen kiadványon kívül eddig – jó néhány koncert mellett – egy demó és egy, a Worthless zenekarral közös split fűződik a nevükhöz. A jelen anyagon helyet kapó, a csapat nyersebb, direktebb, agresszívebb oldalát megmutató két szám 2015 és 2017 között született több más, eddig még kiadatlan szerzeménnyel együtt. A banda felvételei a Revolver Sound Stúdióban zajlottak, Ferencz Zsolt irányításával.

vanta.jpg

A Vanta még fiatalabb formáció: az ugyancsak kéttagú brigád első élő fellépése óta még egy év sem telt el, ehhez képest viszont igen termékenynek számítanak, számos EP és kislemez elérhető már tőlük, első fizikai formában is megjelenő anyaguk viszont ez a megosztott EP.

A kiadvány borítója Mesterházy Győző Molokh című festménye. A kiadvány kazetta formátumban is rendelhető mindkét bandától, emellett elérhető digitálisan is a zenekarok Bandcamp-oldalain.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3114094217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása