Rozsdagyár

EVIL'S TEARS - Extrém gótikus metal Makóról | Hazai Reménységek #36

2018. július 08. - Kovenant

evil_s_tears.JPG

A makói Evil's Tears jelenleg második soralbumának dalait írja, de eközben készülnek a július végén sorra kerülő koncertjükre is Szegeden. Az új lemeznek itt is az ideje, mert előző anyaguk éppen három éve jelent meg.

Az Evil's Tears zenkart két testvér (Szenti Attila és Árpád) hozta létre valamikor 2000-ben. Azóta jó néhány zenész megfordult a bandában, míg kialakult a jelenlegi felállás. Egyik tagnak sem ez az egyetlen zenekara és a különböző formációk közt vannak átfedések is (pl. Athame, Sentio Ergo Sum). A sok tagcserének köszönhetően hosszú ideig tartott, míg a zenekar kiforrta magát, de két demo és számos fellépés után 2015 -ben megszületett az Evil's Tears első albuma "A napon, mikor meghaltál" címmel.

A zenéjükben sokféle stílusjegy keveredik, úgymint death, black, gothic, doom metal, de néhol elektronikus, indusztriális elemeket is tartalmaznak a dalok. Azonban az egyszerűség kedvéért csak extrém gótikus metalként hivatkozik a csapat a saját dalaira. 

A zenei sokszínűség mellett a banda nagy hangsúlyt fektet a külsőségekre is. Ez legfőképp a fellépések alkalmával nyilvánul meg. Állandó kellék az arcfestés, vér, de voltak fellépések, ahol bizonyos dalok mellé táncelőadás is tartozott, amit két kortárs táncoslány adott elő. Ezenkívül alkalmanként, ha van lehetőség az adott helyen kivetítő használatára, akkor egyéb vizuális élmények is fokozzák a zene hatását.

Jelenleg a július 29-i koncertre készülnek, mely Szegeden, a Gin Tonic Klubban kerül megrendezésre, emellett pedig állandó jellegű írják az új album dalait is. A sűrű tagcserék után a felállás stabilizálódott és a jövőben ezen a fronton nem várható változás. A hetekben volt az első próbájuk az új gitárossal, Szabival.

A zenekar tagjai:

Szenti Attila - ének, gitár

Szenti Árpád - dobok, sampler

Fehérvári Liza - szintetizátor

Bertók Márton - basszusgitár

Molnár Szabolcs - gitár

evil_s_tears_flyer.jpg

A zenekar Facebook-oldalát ITT, a koncert FB-eseményét pedig ITT találjátok.

evil_s_tears2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6014100917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása