Rozsdagyár

ALVIN ÉS A MÓKUSOK - Friss klip: Rendet a fejekben

2018. október 16. - Felicium

alvin_es_a_mokusok_2_1.jpg

Vadonatúj klippel jelentkezett az Alvin és a Mókusok. Az idén 25 éves punk rock zenekar a Rendet a fejekben című dalhoz forgatott videót.

Negyedszázados jubileumot ünnepel idén az Alvin és a Mókusok. A zenészek év eleje óta úton vannak, az ALVIN 25 turnéval bejárják a fél világot, Marosvásárhelytől New Yorkig. A koncertezés mellett klipeket is forgatnak: most épp a tavaly októberben megjelent ’Rendet a fejekben’ lemezük címadó dalához készítettek kisfilmet.

Az, aki rendet rak a saját fejében, hamarabb elengedi a rosszat és még jobban megbecsüli a jó dolgokat az életben, nagyobb rálátása nyílik önmagára, letisztultabban látja az esetleges szembejövő problémákat, így könnyebben kezeli azokat – mondja Pásztor István (Alvin), aki maga rendezte a klipet. „Ez a dal az összetartásról szól. Úgy érzem, manapság különösen nagy szükségük van az embereknek arra, hogy megtanulják, mit is jelent ez valójában.”

Az új klip már elérhető az Alvin és a Mókusok YouTube csatornáján. Közben a jubileumi turné is folytatódik, amit november 16-án és 17-én egy speciális, két estén át tartó koncerttel koronáz meg a banda a budapesti Barba Negrában. Ez a dupla buli teljesen más lesz, mint amit a közönség eddig megszokott a csapattól. A zenészek a két estére eltérő műsorral készülnek: a több száz szerzeményt tartalmazó Alvin-repertoárból összesen 50 dalt adnak elő, melyeket úgy válogattak össze, hogy a negyedszázados pályafutásuk minden fontos szakaszát érintsék. Koncertenként 25 dallal áll színpadra a csapat, azaz egyetlen olyan nóta sem lesz, amely mindkét estén elhangzana.

„Rengeteg szerzemény született ennyi év alatt, és mindig is probléma volt, hogy egy átlagos koncerten maximum 20-22 dalra jutott csak idő, melyek nagy része a „kötelező eljátszani” kategóriába esik, az aktuális újdonságokkal karöltve” – magyarázza Alvin. „Ötven dal nagyobb lehetőséget ad bepillantást nyerni mindabba, amit a banda képvisel, hiszen jóval átfogóbb képet tár elénk a zenekar munkásságáról. Ráadásul lesz néhány olyan nóta is, amely még soha nem hangzott el koncerten. A dalok között archív dokumentumrészleteket láthat a közönség, garantált lesz az időutazás! Iszonyúan várjuk, nagyon készülünk rá!”

A jubileumi eseményhez vendégművészek is csatlakoznak: a Fish!, a Prosectura, az AWS és a Supernem együttes frontembere, valamint egy régi, gyerekkori barát, a televíziós és rádiós műsorvezetőként ismert Szakál Miklós is színpadra áll a születésnapos csapattal. Egyes nótáknál fúvósokkal egészül ki a produkció, a debreceni Kelet Brass Band tagjainak közreműködésével.

Facebook esemény

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8414301757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása