Rozsdagyár

ANTAL - Megjelent a budapesti stoner/groove metal csapat új EP-je

2018. október 21. - Kovenant

antal_1.jpg

A 2015 végén megalakult budapesti Antal zenekar új EP-vel jelentkezett "The Countess" címmel. Ez a csapat immár harmadik hangzóanyaga a 2016-os "Aratás" és "Alone" után. 

A Kápont Viktor (dobok), Kiss Jácint (basszusgitár) és Rózsa Tamás (gitár-ének) felállású együttes az alábbiakat osztotta meg az új EP elkészítése kapcsán.

Miért késlekedtünk ennyit, mikor már féléve ugyanazokat a dalokat játsszuk? Ennek az oka mérhetetlenül egyszerű. Mivel a Mónika show-s felvételeinkért nem kaptuk meg a gázsit, így nagyon lassan tudtunk pénzt gyűjteni a felvételekre. Ami időközben összegyűlt, azt meg Viktor elköltötte csokira vagy csirkés szendvicsre. A tonnányi mennyiségű kaja mellett pedig új zárra is szükségünk volt a próbateremben, mert a legizmosabb riffjeink leléptek az utolsó nap a felvétel előtt, így még variálnunk kellett a legutolsó percben is.

Hogy készült a "The Countess"? Meghitt légkör uralkodott a kínai ledekkel kirakott próbatermünkben, miközben minden dal között meghallgattunk, egy Korda György slágert (nem emelnénk ki, hogy melyiket mert mindegyik IGAZI GYÖNGYSZEM, oké?) Konceptalbumnak indítottuk az egészet, de az élet közbeszólt, így minden dal másról szól. Felfedezhető benne Báthory Erzsébet története, van dal a költözésről, illetve egészségügyi problémákról is (nem, most nem a vizelési problémáinkról írta Tomi a szöveget)

A zenekarnak jelenlegi felállása masszív, és tökéletesen tükrözi, hogy hárman együtt mennyire jól érezzük magunkat, és azt, hogy mit is jelent nekünk a piros kakasos nyalóka. A felvételek nyugodtan zajlottak, egy gitárkábelnek, illetve cintányérnak sem esett bántódása. Amennyiben kíváncsi vagy a zenekarra élőben, látogass el a Facebook-oldalunkra, ahol mindig napra kész információk vannak egy évben egyszer.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3814313505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása