Rozsdagyár

BAGIRA - Orosz groove metal újdonság

2019. szeptember 04. - Felicium

photo.JPG

Itthon kevesen hallhattak az orosz groove metal bandáról, a dzsungel könyve párducának nevét viselő Bagiráról

A kezdetekben még klasszikus, dallamos metalt játszó bandát két jelenlegi tag alapította 2011-ben Kazan városában: az énekesnő, Alla Bulgakova, valamint a gitáros, Alexander Shadrov. Az idő előrehaladtával egyre inkább nyitnak más stíluselemek felé, a tiszta ének mellett most már Alla hörgése adja meg a pluszt az eddigi felvételekhez képest.

Már három nagylemezt tudhatnak maguk mögött, ezek mellett számos kislemezt, sőt, több feldolgozást is készítettek népszerű orosz és angol dalokból. Az utolsó albumukat, a "Scars-t" 2017-ben rögzítették és adták ki a Fono Ltd. gondozásában 2017-ben. 2018-ban három orosz nyelvű dalt vettek fel a gitáros saját stúdiójában és bár ezeket nem reklámozták nemzetközi szinten, mégis nagy érdeklődéssel fogadták azt Oroszországon kívüli hallgatók is.

Idén nyáron két régebbi dalukat rögzítették újra, és fontos mozzanat, hogy azok angol szöveget kaptak - a banda történetében először. Ezeket egy EP formájában jelentették meg augusztus 20-án "From Russia With Groove" címen. A kétszámos kislemez egy jellemzően riffelős, dallamos gitártémákkal kiegészített zenei anyag, sok szólóval és atmoszferikus komponensekkel. Mindezt Alla nagy skálán mozgó vokáljai koronázzák meg hol tisztán csengő dallamokkal, hol tekintélyt parancsoló hörgéssel, ami érdekes kontrasztot ad a kemény zenének.

Az énekesnő a következő szavakkal számol be az EP megjelenéséről és annak céljáról: "Oroszországban élünk, Oroszországban játsszuk a zenénket, imádjuk az orosz hallgatóinkat. De az új EP-nkkel szeretnénk az egész világhoz szólni. Kivettem egy darabot a lelkemből és belehelyeztem ezekbe a dalokba. Tehát ez az, amit mi itt, Oroszországban alkotunk, reméljük, élvezni fogjátok."

LINKEK
https://bagiraofficial.ru
https://youtube.com/user/bagiraband
https://vk.com/bagirametal
https://instagram.com/bagiraofficial
http://band.link/bagira

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5815039144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása