Rozsdagyár

G.T. - Dalpremier: How Dare You

2019. október 01. - Kovenant

g_t.jpg

Pár nappal ezelőtt járta körbe a netet a svéd klímaaktivista tinédzser, Greta Thunberg ENSZ-közgyűlés előtt tartott beszéde, melyet New Yorkban a megjelent politikai vezetőknek címzett. Szinte néhány órán belül azonban death metal verzió is napvilágot látott a beszédből, melyet John Mollusk (azaz G.T.), a New York-i Suoka nevű thrash metal banda dobosa készített (ő hallható a dalban is). A többi pedig már tényleg történelem.

A klip mindez idáig több, mint négymillió megtekintésnél jár. A sztori azonban itt nem állt meg. Egyrészt Greta Thunberg egy meglehetősen vicces válaszposztban jelentette be, hogy felhagy a klímavédelmi forradalommal és ezentúl csakis halálmetal produkciókban fog szerepelni. A java azonban csak most jön: a svéd Despotz Records leszerződtette a G.T. nevű előadót és hivatalosan is kiadja a dalt. A számból származó összes bevétel pedig a Greenpeace nevű környezetvédelmi szervezetet fogja gyarapítani.

Természetesen csak a vak nem látja, hogy mindez mögött a kiadó részéről jó adag marketingérzék és számítás is van, de a lényeg a lényeg: klímavédelmi halálmetal, mi ez, ha nem a legnagyobb crossover?

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7015186418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása