Rozsdagyár

DIVIDED - Klippremier: Meteorite

2020. július 13. - Kovenant

divided.jpg

A Soilwork és a The Night Flight Orchestra éléről ismert Björn “Speed” Strid énekes vendégszereplésével készült el a Divided Meteorite című legújabb dala és videoklipje. A “Behind Your Neon Eyes”, a zenekar második korongja már kapható a HammerWorld Magazin júliusi-augusztusi összevont számának ajándék CD-mellékleteként, teljes borítófüzettel együtt.

A lemez több hazai és nemzetközi vendéggel készült, Björn "Speed" Strid (The Night Flight Orchestra, Soilwork) mellett Flo V. Schwarz (Pyogenesis) hangját is hallhatjuk majd az egyik dalban. A zseniálisan hangulatos borítót Hidrico Rubens készítette, a felvételért és a keverésért pedig Szabó Dániel (psyKlone, gitáros) felelt.

Szabó Dániel (psyKlone) gitáros a dalról:

A Meteorite volt a dal, mely átszakította a kreatív gátat, amikor tavasszal oda kerültünk, hogy megvan a lemezleadás kitűzött időpontja, de a fél lemezt még meg kellene írni. Szerettünk volna egy olyan azonnal ható, megadallamos slágertémát, melyet a '80-as évek nagyágyúitól láthattunk a Headbanger’s Ballban 1989 körül az MTV-n, de mai megszólalással, retro-mégis-modern módon. Nagyjából három nap alatt állt össze az első szerkezetkész verzió, melyben rengeteg hatás köszön vissza olyan dallamos metalzenékből, mint a '80-as évek második felének KISS-lemezei, a Danger Danger vagy a Ratt bizonyos dolgai, de igyekeztünk AOR és pop/rock hatásokat is kidomborítani a dallamívekben és a hangszerelésben.

A gitárok karakteresek ugyan, de visszafogottan simulnak bele az összképbe a refrénekben, a verzékben viszont az övék a főszerep az énektémák mellett. Ahogy elkészült az első énekes demó, tudtuk, hogy ehhez a dalhoz valahogy össze kell hozzuk, hogy Björn ‘Speed’ Strid valamilyen formában felbukkanjon benne, mert van egy jó adag áthallás a The Night Flight Orchestra bizonyos dalaival, és rögtön belehallottuk Speed onnan ismert Journey/Foreigner ízű frazírjait. Bár nagyon lesújtó, ami az év első felében a járvány miatt történt zenei fronton (is), nekünk lehetőséget adott arra, hogy a törölt turnék miatt beférjen Björn naptárába ez a vendégszereplés. A Soilwork és a The Night Flight Orchestra torka nagyon lelkesen és végtelenül profin állt a közös munkához, a végeredmény pedig magáért beszél. A dalra egy abszolút feelgood videoklipet is forgattunk Lerch Péter irányításával, mely az eddigi leghangulatosabb videónk lett, reméljük, hogy nektek is tetszeni fog!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2616003142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása