Rozsdagyár

WATCH MY DYING - Klippremier: Fedetlen lépés

2024. augusztus 29. - Kovenant

watch_my_dying_2024a.jpg

Szeptember 5-én jelenik meg az idén alakulásának 25. évfordulóját ünneplő Watch My Dying új albuma, az "Egyenes kerülő". A zenekar a májusban nyilvánosságra hozott Napköszörű után második felvezető dalként a Fedetlen lépés című szerzeményhez készített videót, ezúttal is a No Total Films csapatával, de teljesen más koncepcióval, mint legutóbb.

Az idei Rockmaraton Fesztiválon adott koncert előtt forgatott kisfilmben számos barát, ismerős, zenész kolléga tűnik fel, a végeredmény pedig jellemző módon ugyanúgy értelmezhető nosztalgikus tiszteletadásként, mint fanyar kikacsintásként.

A zenekar énekese, Veres Gábor így beszélt a most debütáló dalról:

Ez született meg utolsóként az "Egyenes kerülő" dalai közül, úgy érkezik meg az album vége felé, mint az első levegővétel egy jó helyre célzott gyomros után. Van benne egyfajta pozitív lendület, amire azonnal felkaptuk a fejünket. Az előző videót a lemez egyik legkeservesebb tételéhez forgattuk, nem véletlenül társult hozzá nyomasztó, fekete-fehér képi világ, most viszont szerettük volna megmutatni az ellenpólust, egy napsütésben forgatott, harsány színekkel operáló videóval. A Fedetlen lépés zeneileg a kevésbé jellemző témák közé tartozik, de az elsőként kihozott Napköszörűvel együtt jól illusztrálják az új album gondolati ívét, hangulati szélsőértékeit, amikből persze ezek mellett is van még néhány.

Az új albumhoz és a 25. jubileumi évhez turné is kapcsolódik, melynek koncertjein a Watch My Dying a 10. születésnapját ünneplő Ørdøg társaságában lép majd fel. Több állomáson az idén másfél évtizede aktív Don Gatto is csatlakozik majd hozzájuk, a budapesti koncerten, az A38 Hajón pedig a transzcendentális doom metalt játszó The Answer Lies In The Black Void lesz a vendég.

A Jubileumi Turné 24 fedőnévre keresztelt sorozat állomásai:

Október 4., péntek – Tatabánya, Roxxy + Don Gatto
Október 11., péntek – Hódmezővásárhely, Hódstock Fesztivál
Október 19., szombat – Kecskemét, Ápoló + Don Gatto
November 1., péntek – Budapest, A38 + The Answer Lies In The Black Void
November 8., péntek – Győr, Bridge
November 15., péntek – Dunaújváros, Kaptár
November 23., szombat – Székesfehérvár, Nyolcas
December 7., szombat – Szombathely, Végállomás + Don Gatto

Fotó: Hilák Antónia

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1318478133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása