Rozsdagyár

NADIR - Utolsó albumára készül a 27 éves death metal csapat

2020. október 12. - Kovenant

nadir2.jpg

Hetedik nagylemezének megjelenésére készül a Nadir. A „The Final Requiem For A Helpless World” album, ahogy a címe sugallja, várhatóan a zenekar utolsó anyaga lesz. Így foglalják keretbe a huszonhét éve, még Dark Clouds néven indult életutat, amelynek kiadványok terén az 1996-os „Requiem For A Helpless World” demó volt az első állomása (előző lemezükről ITT írtunk kritikát).

Azért döntöttünk a befejezés mellett, mert dobosunk, az 1997 óta nálunk játszó Fekete Szabolcs, aki emellett a dalírást és a produceri munkát tekintve is nélkülözhetetlen a zenekar életében, már kilenc éve külföldön, tőlünk kétezer kilométer távolságra él. Egy ideig sikerült őt pótolnunk a koncerteken, de hosszabb távon már nem szeretnénk áthidaló megoldásokhoz folyamodni. Emiatt határoztuk el, hogy - bár a tagok közötti barátság töretlen és a zenélés iránti szeretet is ugyanúgy él bennünk - még egyszer, utoljára megjelentetünk egy albumot, amellyel méltó módon lezárjuk a Nadir történetét.

A lemez előzeteseként a The Fire Raisers dalt tesszük most elérhetővé. Max Frisch „Biedermann és a gyújtogatók” című darabjának az angol nyelvű elnevezése ez. Ennek megfelelően a naiv és megvezetett főhős – aki maga kínálja fel a lehetőséget a gyújtogatóknak, hogy lángba borítsák az otthonát – története köszön vissza a szövegében, a jelenkori média által korlátlanul manipulálható tömegekre alkalmazva. Nem szokványos Nadir-téma, de nem emiatt választottuk ezt a számot beharangozónak.

A teljes album még az ősz folyamán megjelenik, és a jól ismert digitális felületeken lesz majd hozzáférhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9616236388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása