Rozsdagyár

RÉM - Dalpremier: Zala

2020. november 15. - Kovenant

rem2.jpg

Az egyszemélyes black metal projekt, a Rém várhatóan decemberben jelenteti meg első nagylemezét, melynek Zala című tételéhez szöveges videó is készült, mely a hajtás után meg is nézhető.

A Zala című nóta, amely az első, "Berek" című Rém-lemez zárótétele lett, ha zeneileg nem is, de szövegileg a talán a leginkább hivatott arra, hogy átadja azt az atmoszférát, melyet az anyag képviselni fog. A lemez egészét tekintve megmaradt a korábbi középtempós gyalulás, amelybe egy-két gyorsabb nóta is beékelődik majd, amelyek közül az alábbi Zala című tétel az egyik.

Ahogy az első, "Poklade" című EP esetében, úgy itt is igyekeztem a zenei és a szövegvilággal egy olyan hely szépségét megfogni és átadni, amely rendkívül nagy hatással volt rám. Ez pedig a Berek esetében Zala megye és a téli Kis-Balaton környéke. Megannyi csodálatos hely, szokás és kulturális érték vesz körbe minket, melyekre méltán lehetünk büszkék. Bátran merem állítani, hogy a Kis-Balaton és környéke hazánk egyik legcsodálatosabb tájegysége és Fekete István Téli Berek című regénye pedig a XX. század egyik legfontosabb ifjúsági irodalmi mérföldköve.

A fenti dalban hallható Szép Zalában születtem című népdalbetét feléneklésére Leirut kértem fel, mert úgy éreztem, hogy ezek a sorok csak egy zalai származású ember szájából lehetnek igazán hitelesek. A végeredmény - úgy gondolom - őszinte kinyilatkoztatása lett mindannak, amit a lemez és a Kis-Balaton kapcsán érzek.

A lemez megjelenése várhatóan a tél folyamán várható, amelyen Leirun kívül mások is szerepelnek majd, de személyük egyelőre még maradjon titok. Tervek szerint a digitális megjelenést követően a Noctis Sonos Records gondozásában a jövő év elején CD-n is napvilágot láthat majd a lemez.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6816286590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása