Rozsdagyár

LEM - Dalpremier: For The Machine Is Immortal

2022. október 11. - Kovenant

lem_1.jpg

Megjelent a szegedi death / black metalban utazó Lem új dala For The Machine Is Immortal címmel. A 2020 elején megjelent "Twelve Who Stole The Rain" nagylemezt követve, hosszú idő után jelentkeztek új szerzeménnyel. A zenekar ezúttal kicsit death metalosabbra vette a figurát, rövid, lényegre törő, zsigeribb dal lett ez. 

A számot több Stanisław Lem (innen a zenekarnév is) novella, illetve sokkal specifikusabban egy nagyon rövid Fredric Brown írás ihlette, amely az Answer címet viseli. Annak alapötletét továbbgondolva szól egy olyan, minden eddiginél hatalmasabb kvantumszámítógépről, amely az univerzum összes elemi részecskéjével számolva hivatott választ találni arra a kérdésre, van-e Isten? A számítógépet bekapcsolva a tudósok megkapják a válaszuk, a gép azt feleli: most már van!

A szám kapott egy egyszerűbb kis szöveges videót, melyet Valach Márk énekes (No Total Films) készitett. A teljes felvételt, annak keverését és maszteringjét Nagy Miklós (Boru) végezte.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8717952048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása