Rozsdagyár

PENNHURST - Klippremier: Újjáéledt

2023. március 23. - Kovenant

pennhurst_2023.jpg

Újjáéledt címmel egy vadonatúj klipes dalt mutatott be a Pennhurst, az előreláthatólag nyáron érkező következő nagylemezéről. A dal az orosz–ukrán konfliktus már több mint egy éve tartó viszontagságait mutatja be a zenekar saját stílusában.

Horváth Imre gitáros így foglalta össze a dal mondanivalóját:

Az Újjáéledt című dalunk az orosz és ukrán háború egyéves évfordulójának szomorú és keserű apropójából készült el. A háború a legszörnyűbb dolog, mely az emberiséggel történhet és mégis újjáéled időről időre ez a pusztító és értelmetlen téboly. 

A Pennhurst szívében és lelkében pacifista, elutasítunk minden olyan tettet, mellyel elnyomjuk, bántalmazzuk embertársainkat. Nemzet, nyelv, bőrszín, nem, kor, vallás, hovatartozás stb. nem tehet különbséget közöttünk! Nem lesz béke a világban soha, amíg a gyűlölet köztünk jár.

A videoklipben érzékeltetni próbáltuk, hogy a legszörnyűbb dolog minden egyes háborúban, mely a világban valaha is történt, az ártatlanok halála. A gyerekeknél ártatlanabb lény nem létezik, így például egy 12 éves kisfiúban a lehető legmélyebb lenyomatot tudja hagyni minden ilyen borzalom, amit lát, ne adj' Isten, át is él. A klipben Ádám Kristóf alakítja a fiút, aki egy földalatti óvóhelyre menekül a háború pokla elől, ahol végignézi, mi történik a világban, így mutatva be, hogyan is hat a lelkére ez az egész. Ezúton is nagyon köszönjük neki és családjának, hogy segített ötleteinket megvalósítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2218078770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása