Rozsdagyár

STONEBLOOD - Dalpremier: Departer

2023. augusztus 26. - Kovenant

stoneblood-band_3.jpg

A Junkies zenészeiből megalakított hazai dallamos black metal zenekar, a Stoneblood új - és egyben utolsó - dalukkal jelentkezett Departer címmel (a csapat debütalbumáról ITT írtunk kritikát). A dal egy nem régiben előkerült szöveg köré íródott, mely a többi Stoneblood-szerzeménnyel megegyezően a 2021-ben eltávozott Paragon Zero-gitáros P. tollából származik. Hangszerelése az előzőleg kiadott anyagokkal szemben formabontóbb, az eddig háttérként jelen lévő tiszta ének ezúttal főszerepet kapott.

P. további műveiből készült a 2022-es "Shrines Of Morbid Indignity" Stoneblood-album. A zenekart Gravel hozta létre junkiesos zenésztársaival közös barátjuk emlékére, eredetileg kizárólag stúdióprojektként. A 2023-as Fekete Zaj fesztivál meghívására azonban úgy döntöttek, hogy egyetlen alkalommal színpadra viszik a lemezük anyagát. A formáció ezt az augusztus 18-i alkalmat követően személyes okokból nem működik tovább.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6418201647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása