Rozsdagyár

EVERFLASH - Klippremier: Nyisd ki a szemed!

2024. február 04. - Kovenant

everflash_2023_3.jpg

Az Everflash Nyisd ki a szemed! című szerzeménye bejutott A DAL 2024 negyvenes mezőnyébe. A mesterséges intelligencia segítségével készült klip pedig máris megtekinthető a hajtás után.

A Nyisd ki a szemed! megírásához az inspirációt ismét a világban zajló folyamatokból merítettük. A mesterséges intelligencia megjelenése már napjainkban is igen komoly hatással van mindennapi életünkre. A dalszöveg a mesterséges intelligencia használatának előnyeiről és hátrányairól szól, de megtalálhatóak benne a túlzásba vitt virtuális világban töltött idővel kapcsolatos elképzeléseink is. Az ijesztő sebességgel fejlődő technológiák reméljük, nem a rossz irányba viszik majd a civilizációt, de mindenesetre ezek miatt is érdemes nyitott szemmel járni.

A dal létrejöttében ismét a hazai metalszíntér számos kiemelkedő alakja vett részt. Az énekek felvételei a Stray Heart Records stúdióban, Diószegi Kiki (Down for Whatever) segítségével készültek. A keverés és masztering Kiss Józsefnek (Nova Prospect) köszönhető. Az animált videó Pásztóy Balázs és az AI közös munkája.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr718318839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása