Rozsdagyár

TREES OF ETERNITY - Újra megjelenik a Hour Of The Nightingale

2024. március 30. - Jurancsik Eszter

100847806284d8abc21e7.jpeg

A finn/svéd doom metalt játszó Trees Of Eternity 2009 és 2016 között működött, egyik alapítója a csapatnak a Swallow The Sun gitárosa, Juha Raivio volt, másikuk pedig kedvese, az angyali hangú és szépségű Aleah Stanbridge. Tagjai voltak még a zenekarnak Kai Hahto (Wintersun, Nightwish), valamint a Norrman-testvérek, Fredrik és Mattias, akiket a Katatoniából ismerhetünk.

Első és egyben utolsó stúdióalbumuk 2016 novemberében jelent meg, azonban sajnálatos módon Aleah ezt már nem érhette meg - az énekesnő az év áprilisában, 39 évesen elhunyt, miután évekig harcolt rákbetegségével. Juha 2020-ban, néhai szerelme demóiból posztumusz lemezt is kiadott, amelynek az "Aleah" címet adta, tegnap pedig a zenész bejelentette: a "Hour Of The Nightingale" vinyl formátumban is elérhető lesz, egészen pontosan június 14-én kerül boltokba a korong a finn Svart Records égisze alatt. Énekesnőjük tragikus halálát követően a Trees Of Eternity hivatalosan feloszlott, de Juha igyekszik életben tartani azt a zenét, melyet együtt alkottak. 

Ez az album Aleah zenéjének, dalszövegeinek és életének ünneplése, aki tragikusan és hirtelen lépett át a csillagok hídján, és hagyta el ezt a világot oly fiatalon és korán. Tényleg nincsenek szavak arra, hogy leírjuk a sötétség végső súlyát, vagy a legfényesebben ragyogó sugarakat, amit ez az album a dalaiban és szövegeiben őriz. Sok szempontból ez a lemez lett a legfontosabb, melyet életemben csináltam, Aleah és én is imádtuk az első hangtól az utolsóig, ahogy írtuk.

- emlékezett vissza Raivio a felvételekre.

A Trees Of Eternity első kiadványa egy demófelvételeket tartalmazó korong, a "Black Ocean" volt, amely 2013-ban jelent meg, ekkor kezdték el a "Hour Of The Nightingale" rögzítését is, ám a felvételeket félbeszakította Aleah az év végén felfedezett betegsége, így 2014 és 2015 folyamán fejezték be a dalok rögzítését. 

Nagyon büszkék voltunk, hogy barátainkkal, csodálatos zenésztársainkkal, Kai Hahtóval, Mattias és Fredrik Norrmannal együtt vehettük fel ezt az albumot, mindannyian szívből játszottak. Másik jó barátunk, Jens Bogren segített producerként, készen álltunk arra, hogy ezt a zenét elvigyük a világba és eljátsszuk nektek. Sajnos ez sosem történt meg... De eljött az idő, hogy végre megkezdjük ezt a hosszú utazást és megünnepelhetjük Aleah Stanbridge királynőnket, akinek szövegei és zenéje örökké élni fognak.

81urjssylcl_sl1500.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6318366067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása