Rozsdagyár

HANGFOGLALÓ - Pályázat induló és kezdő előadók és zenekarok részére

2024. szeptember 26. - Kovenant

hfnka_1.jpg

A Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégium tizenegyedik alkalommal hirdet nyílt pályázatot a Hangfoglaló Program keretén belül induló és kezdő előadók, zenekarok hang- és képfelvételének elkészítésére, turnék és fellépések, valamint ezek kommunikációjának megvalósítására.

A pályázat célja, hogy ösztönözze és támogassa azoknak az induló és kezdő zenekaroknak, előadóknak az első lépéseit, akiknek a produkciói színvonala alapján feltételezhető, hogy gazdagítják a magyar könnyűzenei kultúrát és számíthatnak a közönség érdeklődésére. A Hangfoglaló Program további alprogramjaival együtt komplex támogatási rendszerben kívánja segíteni az alkotókat tehetségük kibontakoztatásában és szakmai fejlődésükben.

A program során induló és kezdő előadók, zenekarok hang- és képfelvételének elkészítése, turnék és fellépések, valamint ezek kommunikációjának megvalósítása áll a középpontban.

Olyan induló és kezdő előadók, zenekarok indulhatnak a pályázaton, melyek:

  • legfeljebb 1, nem szerzői kiadású nagylemezzel (minimum 8 dal egy adathordozón) rendelkeznek,
  • maximum 2 olyan dallal rendelkeznek, amelyet országos lefedettségű rádió több mint 5 alkalommal játszott a pályázat megjelenését megelőző 12 hónapban.

A teljes pályázati program rendelkezésre álló tervezett keretösszege 50 millió forint, a  benyújtott pályázatonként igényelhető maximális vissza nem térítendő támogatás mértéke 4 millió forint. Előadónként, zenekaronként azonos formációval csak 1 pályázat nyújtható be.

A pályázat mellékletét képező és benyújtandó hang- és képanyag alapján a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma előszűrést végez, az alábbi három fő kategória szerint:

  • hangszerekkel, élőben előadott pop/rock/metal
  • elektronikus zene/hip-hop/trap
  • jazz

Az előszűrésen megfelelő pályázók élő, színpadi meghallgatáson vesznek részt, amelyre Budapesten kerül sor. A meghallgatás pontos idejéről, helyszínéről a pályázók legalább 7 nappal korábban értesítést kapnak. A meghallgatáson való részvétel a sikeres pályázat feltétele. A meghallgatáson a Hangfoglaló Program Kollégium által felkért – a magyar zenei élet képviselőiből álló – zsűri értékeli a produkciókat, és tesz javaslatot a Kollégiumnak a Hangfoglaló Program által a 2024/2025-ös évadban támogatandó előadókra, zenekarokra.

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2024. október 25-én éjfélig lehet. Bővebb információk ITT érhetők el. 

hfnka.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7618500678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása