Rozsdagyár

THE MISFITS - Koncertszervezési balhé a legendás banda körül

2016. július 19. - Kovenant

the_misfits.jpg

Óriási balhé tört ki a legendás amerikai horror-punk banda, a The Misfits háza táján. A gyönyörű történetbe szépen belekeveredett a Danzig frontembere, Glenn Danzig, meg öt európai promótercég is, melyek most közös közleménnyel fordultak a nemzetközi színtérhez. 

Úgy volt, hogy a The Misfits augusztusban egy korrekt európai fesztiválkört fut, romániai, bulgáriai, olasz, lengyel, ukrán és spanyol koncertekkel. Az időpontok és helyszínek többségét még 2015 végén lekötötték a szervezők. Idén május 11-én este azonban a promóterek azt a hírt kapták, hogy családi vészhelyzet miatt ezeket az európai dátumokat a zenekar lemondta. Véletlen-e vagy sem, de a csapat másnap bejelentette, hogy a klasszikus felállásával újjáalakul és a Danzig társaságában szeptemberben az USA-ban két fellépést is vállal. 

Azonban a román promóter, a Rockstadt Extreme Fest erről csak az Internetről értesült, az együttest képviselő ügynökségtől semmilyen információt nem kapott. Az ilyen lemondások esetében a szokásos eljárás az, hogy az ügynökség visszautalja a fellépés előlegeként kapott összegeket. Ez nem történt meg, de Chuck Bernal, a Los Angeles-i Artists Worlwide (a hivatalos ügynökség) vezetője persze erről mindenkit előre biztosított. 

Két hónapon keresztül a promóterek megpróbálták visszaszerezni a fellépésekre előre átutalt igen jelentős összegű előlegeket. Az amerikai ügynökség folyamatosan kihátrált a megkeresések elől, ígérgetett össze-vissza. Erről az európai cégek természetesen dokumentumokkal rendelkeznek. Mint kiderült, az Artists Worldwide mind az öt európai promótercéget ugyanúgy hitegette, ugyanazon kamu indokokkal késleltette az átutalást. Végül a fesztiválcégek összefogtak és együtt próbáltak megoldást találni a problémára. Nem egyértelmű egyúttal, hogy a banda egyáltalán tud-e a dologról. A sértett felek persze próbálkoztak náluk is a kapcsolatfelvétellel, de egyelőre nem érkezett válasz. 

Chuck Bernal és ügynöksége mind a mai napig késlelteti az ügy megoldását, még olyan hamis papírokat is küldött, melyek az állítólagos átutalás megtörténtét bizonyítanák, de a jogi szakértők álláspontja szerint ezek szimpla megtévesztésre szolgálnak. De ezeket is csak azután küldte meg, hogy a cégek számtalan felszólítással és a lehetséges jogi útra terelés meglebegtetésével éltek. 

Az európai károsult felek célja, hogy mindenki - többek között az amerikai csapat - figyelmét felhívják arra a minősíthetetlen viselkedésre, melyet Chuck Bernal és az Artists Worldwide folytat. Remélik, hogy ez a történet talán megelőzhet hasonló eseteket és helyzeteket, egyben remélik, hogy a The Misfits végre megszólal és tesz valamit a pénzügyi károk enyhítéséért. 

Az érintett európai promóterek: Rockstadt Extreme Fest (Asociatia Culturala REF - Románia), Loud Events (Bulgária), Associazione arte & arte (Olaszország), a La Carga Producciones S.L. (Spanyolország) és a Cieszanow Rock Festival (Lengyelország - Centrum Kultury i Sportu w Cieszanowie).

danzig.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5210417356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása