Rozsdagyár

Kate Bush-t nem merik felléptetni a 2017-es Coachella-fesztiválon

2017. április 11. - Kovenant

kb.jpg

Kate Bush angol énekesnőé az egyik legrejtelmesebb és legsikeresebb karrier, amit a rockszíntér az elmúlt negyven évben produkált. Előadók és sztárok százai hivatkoznak rá, mint legfőbb hatásukra, tulajdonképpen ő indította el az alternatív rockstílust még a hetvenes évek végén, zseniális, egyéni hangú lemezei tízmilliós összeladásokat produkáltak, 2013-ban megkapta a Brit Birodalom Rendje (CBE) címet, mely a művészi, tudományos, sportolói, illetve a polgári életben kifejtett kimagasló tevékenységért jár, de mindezek ellenére nem fért be az amerikai Coachella-fesztivál fellépői közé. 

A kaliforniai Coachella-fesztivál 1999 óta a világ egyik legsikeresebb zenei és művészeti rendezvénye, melynek célja az ismert, befutott, illetve a feltörekvő előadók felléptetése. 2016-ban 198 ezer jegyet adtak el közel százmillió dollár értékben. A fesztivál kezdetei egészen 1993-ig nyúlnak vissza, amikor a Pearl Jam koncertezett az Empire Polo Klubban, hogy így lépjen fel a Ticketmaster által üzemeltetett és felügyelt helyszínek ellen, tiltakozva annak általa tisztességtelennek vélt üzleti praktikái miatt.

A Coachella azóta a legdivatosabb és legdrágább rendezvénnyé nőtte ki magát, melyet az indulás óta a Goldenvoice promóciós cég és annak főnöke, Paul Tollett irányít. Felsorolni is lehetetlen a rengeteg sztárzenekart és előadót, aki színpadra léphetett itt, de azért érdemes megemlíteni néhányat: Björk, Oasis, Queens Of The Stone Age, Radiohead, The Cure, Tool, Depeche Mode, AC/DC, Jack White, Kraftwerk és a Motörhead. Korántsem lehet tehát rockellenességgel vádolni a szervezőket.

coachella.jpg

Paul Tollett a 2017-es fellépőlistát is személyesen állította össze és tárgyalta le az előadókkal. Marc Geiger, a William Morris Endeavour zenei ügynökség vezetője Kate Bush-t ajánlotta Tollett figyelmébe. Az angol énekesnő 1979-ben  - bár azóta is adott ki számos nagylemezt - befejezte a turnézást és csak 2014-ben lépett újra színpadra Londonban: igaz, akkor 22 egymást követő teltházas estén. A koncerteknek a "Before The Dawn" élő album állított emléket. Kate Bush sohasem lépett még fel az Egyesült Államokban és 2014 óta máshol sem.

Geiger természetesnek vette ajánlatát: "Kate Bush! Fel kell léptetnetek őt! Muszáj! Még sosem járt nálatok! Ezt egyszerűen nem hagyhatjátok ki!" Tollett felelete így hangzott: "Nem, szó sem lehet róla! Senki sem értené meg a dalait. Kizárt."

Most vagy a világ hülyült meg vagy valami nagyon nagy gond van az amerikai zenei színtérrel. Itt tartunk most, 2017-ben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3912416473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dementia praecox 2017.04.11. 15:30:51

Én elmennék a kedvéért egészen a MÜPA-ig!

fénycsepp 2017.04.11. 17:34:23

Szerintem Kate Bush nem is vállalna koncertet Amerikában....talan nem véletlen, hogy 35(!!!) év utan csak Londonban lépett fel 3 éve.

cardiobascuralis 2017.04.12. 03:44:52

Nálam kettős besorolása van, vannak nagyon jó lemezei, meg vannak elég gyengék is.
süti beállítások módosítása