Rozsdagyár

NUDE BUSH - Klippremier és interjú Botival, a csapat dobosával

2017. május 02. - Felicium

16722713_1468288799871743_8732208290155444267_o.jpg

A budapesti Nude Bush nem új az underground mezején, mégis idén jelent meg első profi felvételük, mely rögtön lemez formát is öltött. A srácok már régebben is demóztak, koncerteztek és évek óta zenélnek együtt, de 2017 lehet igazán az ő évük. A lemezről, a napokban megjelent új klipről és az idei tervekről beszélgettünk a zenekar dobosával, Botival.

Idén év elején jelent meg az első lemezetek "Door To Groove" címmel. Azóta eltelt fél év. Milyen visszajelzéseket tapasztaltatok?

Általánosan elmondhatjuk, hogy a lemez mindenkinek tetszik egy két ember kivételével. Legfőképpen annak örülünk, hogy a lemez, attól függetlenül hogy nagyon sok laikushoz eljutott, nagyon sok hozzáértő zenészhez és újságíróhoz is. Tőlük legnagyobb százalékban pozitív véleményezést kaptunk, vagy építő kritikát.

szinezettmasikfeliratos.jpg

A lemezbemutató koncertre megtelt a Dürer kisterem. Hogy éreztétek magatokat annyi ember előtt?

Felejthetetlen élmény volt körülbelül 100-150 ember előtt játszani, mert erre még előtte nem volt példa egy koncertünkön sem. Jó volt látni, hogy az emberek táncolnak és élvezik amit csinálunk, és ez nekünk is adott egy olyan löketet, hogy talán elmondhatjuk: Ez volt az eddigi legjobb koncertünk.

Limitált mennyiségű CD-t is gyártottatok házilag. Ez mind elfogyott azóta, vagy maradt még pár darab?

Van még egy pár lemez és a hozzátartozó összehajtható tok alapanyag. A probléma az, hogy máig is jelentkeznek emberek, hogy szeretnének egyet és, hogy hol tudnak venni, de mi sajnos eszméletlen lusták vagyunk megcsinálni ezt a pepecses melót. Már az eddigi készlet elkészítéséhez is az univerzum energiájának a készletéből merítettünk és a chinket is maximálisan összehangoltuk a feladatra! Nem tudom, hogy ez az állapot mikor sikerülhet újra, a csillagok állásán múlik. Egyébként bárki írhat, ha szeretne egy lemezt.

Nem régiben klipet forgattatok a "Guardian Angel" című dalra. Miért pont erre esett a választás?

Az online portálokon, ahol megjelent a lemezről kritika, általánosságban a Guardian Angel-t emelték ki a legjobban a kritikusok. Ezután, nem véletlenül esett erre a választás, mivel a hallgatóink is nagyon kedvelik ezt a szerzeményt.

Szándékosan nem is akartatok sztoris klipet forgatni? Esetleg majd a következő, ez pedig inkább a zenekart hivatott bemutatni?

A klipnek igazából a legfőbb célja,hogy az ismeretlen emberek végre tudjanak arcokat csatolni a zenénkhez. Manapság, már az emberek többsége csak úgy hallgatja meg az adott zenét, ha van mellé valamilyen vizuális anyag ami leköti a figyelmét. Sajna mostanság már nem elég a zene, hogy lekösse a hallgatóságot. Következő klipnek pontosan ahogy mondod, sztorisat szeretnénk, mert az sokkal jobban átadná a szövegeink lényegét és ironikusságát.

Mik az idei tervek? Koncertezés és a zenekar megismertetése minél több emberrel? :)

Szervezzük nyárra a koncerteket, és a július és az augusztus már lassan be van táblázva. Igen, a főcél az lenne, hogy ismeretlenekhez is eljusson a zenénk, és reméljük ez több-kevesebb sikerrel meg is fog valósulni. A nyarunk eddig úgy néz ki, hogy július 1.-én lesz egy ShowBarlang, 28.-án a ZegZugban leszünk és utána pedig augusztus 25.-e körül (még nem biztos) A zorall Sörolimpián a Pulzus tehetségkutató keretein belül lépünk fel.

cikkborito.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8312472655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása