Rozsdagyár

ROTTING CHRIST - Letartóztatták őket Grúziában

2018. április 16. - Kovenant

rc_1.jpg

A görög black/folk/avatgárd metal csapat, a Rotting Christ nemrégiben jelentette meg válogatásalbumát "Their Greatest Spells" címmel a Season Of Mist kiadó gondozásában (előző soralbumuk lemezkritikáját ITT olvashatjátok). Európa-turnéjuk keretében Grúziába is ellátogattak, ahol azonban elég kellemetlen meglepetés várt rájuk a határellenőrzéskor.

A Tolis testvérpár által alapított banda olyan nehézségekbe ütközött a Grúziába történő belépéskor, amelyre egyáltalán nem számítottak. Sakis Tolis frontember a történteket az alábbiakban mesélte el:

Április 12-én, csütörtök kora reggel érkeztünk meg Örményország fővárosába, Tbiliszibe. A határátlépéskor szokásos útlevél-ellenőrzést követően a testvéremet és engem megállított a rendőrség, miközben épp elhagytuk volna a repülőteret. Néhány perc múlva utasítottak minket, hogy menjünk a rendőrökkel a repülőtér egy másik helyiségébe további kérdések végett, mielőtt beléphetnénk az ország területére. Ehelyett egyszerűen elvették tőlünk az útleveleinket és a mobiltelefonjainkat és egy börtöncellába dugtak minket. Amikor követeltük, hogy mondják meg a letartóztatásunk okát, mindösszesen annyit közöltek velünk, hogy ez az információ titkos. Később az ügyvédeink tájékoztattak minket, hogy rajta vagyunk a nemzetbiztonsági szempontból nemkívánatos személyek listáján, mely szerint sátánisták vagyunk és így terroristagyanúsak is egyben. 
 
Minden előzetes figyelmeztetés és hivatalos ok nélkül börtönben találtuk magunkat, egy szűk és igen koszos kis cellában, ráadásul tizenkét órán keresztül semmilyen kapcsolatba sem léphettünk a külvilággal, a jogi képviselőinkkel vagy a nagykövetségünkkel. A börtönkörülmények eléggé rosszak voltak és ezalatt semmilyen további tájékoztatásban sem részesültünk. 
 
Szerencsére csak a "Tolis" név szerepelt azon a bizonyos listán, így a banda másik két tagja a helyi promóterrel dolgozni kezdett azon, hogy kihozzanak bennünket a börtönből és elindították a hivatalos jogi eljárást. Jelentős erőfeszítések és egy elég bonyolult eljárás után sikerült megoldást találni. A helyi promóter kemény munkájának eredményeképpen, aki grúz jogi szakértők, újságírók és aktivisták segítségét is igénybe vette, végül kiengedtek minket a börtönből. Rendkívül hálásak vagyunk mindenkinek, aki  ebben segített bennünket. Végül még fel is tudtunk lépni a koncerten és zseniális bulit adtunk! Szeretnénk továbbá megköszönni a grúzi metalrajongóknak az elképesztő támogatásukat! 

A zenekar már el is hagyta Grúziát és továbbindult Örményország felé, szerencsére minden további bonyodalom nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8013838674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása