Rozsdagyár

DEAD TRACE - Zúzós ébresztő az új kislemezen

2018. szeptember 29. - Kovenant

dead_trace.jpg

Horváth Gergő és Sárkány Richárd ezúttal egy háromszámos kislemezt raktak össze. Az új anyag különlegessége, hogy legalább annyira fontosak a szövegek, mint maga a zene.

A Dead Trace formációban Gergő és Richi egy teljesen új vonalon indultak el, mint amilyen az eddigi volt. Sokkal tágabban értelmezték az eddigi zenei világot, melyben mozogtak: fogták azt, hozzáraktak egy kemény mondanivalót, melynek komoly üzenete is van, és nem féltek egybegyúrni ezt azokkal az érzésekkel, amelyek közben a felszínre törtek bennük.

Gergő elmondta, hogy az albumban a teljes szabadságot élték meg.

Nincsenek határok, és megfelelés a zenei igényeknek, egyszerűen csak vitt bennünket az ár. Még ezen a rétegzenei stíluson belül is próbáltunk egy egyedi hangzásvilágot összehozni. Ettől függetlenül minden tökéletesen a helyére került."

"Richivel (ritmus- és basszusgitár) volt egy halvány gondolatunk - ez lett később az album címe -, hogy mi lenne, ha ketten összeraknánk három zúzós dalt, és keresnénk tehetséges énekeseket hozzá. A három dal gyorsan elkészült.

Richi feszes alapjára gyorsan tudtam írni dobot, és szólógitár témákat. Ezután az otthoni stúdióban felvettük a végleges verziókat. Majd kerestünk három énekest, akik már az első pillanattól kezdve nagyon szívesen, lelkesen csatlakoztak. Mindenki magára tudta szabni a dalokat. A szövegeket ők maguk tették a dalokhoz, így kerekedett ki a végleges verzió. Olyan vendégénekesekkel dolgoztunk együtt, mint Tibai Gábor József (Balkan Shadows), Szilágyi Péter (Moriarty Project) vagy Balogh Ádám (Forbidden Noise).

Az éneket Vizi Gábornál vettük fel az Onion Sound Systemnél, a szokásos profi minőségben, remek hangulatban. A maszterelést és a keverést pedig Simire, a No Siilence Studióra bíztuk: már a végleges anyag első meghallgatása utána tudtuk, hogy a legjobb döntés volt." - összegezte Gergő.

A kislemezen három dal lesz: a Tegnap hősei, az I Like The Pain, és az Ökörmenet, amelyeket itt meghallgathattok:


A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2014271419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása