Rozsdagyár

MADRASS - Klippremier: Vihar után

2019. január 29. - Kovenant

madrass2017-3_1.jpg

Az egyedi hangulatú, folk-rockos Madrass együttes különleges klipet készített. A belső felvételeket a budapesti Rockmúzeumban rögzítették, a külsőket az egykori recski kommunista internálótábor emlékparkjában.

Az egyedi hangulatú, folk-rockos együttes Vihar után című klipjét két helyszínen vitték filmre. A budapesti Rockmúzeumban vették fel a dalt élőben, együtt zenélve, Hidasi Barnabás és Vesztergom Laura hangmérnökök segítségével. Horváth Péter operatőr kamerájával pedig filmfelvételt készített a zenélés folyamatáról. A klip külső vágóképeit Recsken, az egykori kommunista internálótábor emlékparkjában rögzítették. Itt a zenekar tagja, Temesvári Bence kezelte a kamerákat, majd később a klip vágását is ő végezte.

A vihar, pusztító erejű károkozó természeti jelenség, de vannak pozitív következményei. Kitisztul a levegő és a természet gyorsan gyógyítja magát. Vihar egy ember életében is akad, lehet magánéleti és lehet olyan is, amit a történelem zúdít ránk, sebeket okozva életünkben. Időnként mi is okozunk sérüléseket a minket körülvevő természetnek. A kör akkor zárul be, amikor mi magunk kezdjük begyógyítani az általunk okozott bántalmakat. A zene olyan gyógyír, mely ebben segít. Mi legalábbis úgy hisszük – vélekedik így a Madrass zenekar.

A helyszínek kiválasztása természetesen nem véletlenül történt. A Rockmúzeumban régi rádiók és legendás magyar zenészek relikviái arra a tiszteletre utalnak, amit az együttes a múltban készült dalok iránt érez, és akiknek ők is a követői. Recsk, a „magyar gulág” pedig olyan hely, ahol mérhetetlenül igazságtalan módon tartottak fogva embereket, akiket megkínoztak, és sokakat meg is öltek közülük. Ők azok, akiket a történelem vihara megtépett, és a sebeikre enyhítő balzsamot keresnek.

A Vihar után ennek ellenére nem a történelem konkrét eseményeit feldolgozó dal. Benne megjelenik az ember és a természet kapcsolata is, melyben időnként a természet egyoldalú áldozat, amelynek az általunk okozott, rút sebeit nekünk kell begyógyítani. Vannak dalok, amelyek után nem jár tapsvihar, sok pénz vagy magas állami kitüntetés, mégis fontos megszületniük. Úgy gondoljuk, hogy a Vihar után ilyen dal.

A Madrass zenekar jelenlegi felállása:

Dombó Szabolcs – dob

Fehér Nóra – ének

Haraszti Mátyás – ének, akusztikus gitár

Horváth Attila – elektromos gitár, szitár-gitár

Hricsovinyi Tamás – basszusgitár

Temesvári Bence – hegedű, vokál

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2014595244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása