Rozsdagyár

JIGOKÜ - Klippremier: Third Cross

2019. április 14. - Kovenant

jigoku.jpg

A szegedi metalcsapat, a Jigokü két számmal mutatkozik be, a Third Cross című tétel ezek közül pedig elgondolkodtató klipet is kapott.

A zenekar 2018-ban alakult Szegeden, a következő felállással: Balogh Ádám - ének, Magony Gergely - gitár, Kuczora Gábor - Basszusgitár. Doboknál Szekeres Dávid (ex-Godgiven) segít be a nekünk. A csapat sötét hangulatú zenét szeretett volna megalkotni, mely mindamellett, hogy súlyos, nincs öncélúan túlbonyolítva. 

Két számmal debütál az együttes (Third Cross, Molten Glass). A felvételek a Ghostship Records-ban, Tóth Gábornál (Harmed) készültek. A két dalt a Jigokü az alábbiakban mutatta be:

Third Cross: 

A zenekar tagjai nem rég töltötték be a 30-at. Ebben a korban, ha az ember vissza- vagy előre tekint, mindenképp látnia kell valamilyen irányt, ahonnan és ahová igyekszik. Ha nem, rövidesen nem is lesz lehetősége gatyába ráznia az életét. Lehet ő vezér, esetleg elszegülhet valaki mellé, vagy mindennek hátat fordítva rohanhat a végzetébe, a lényeg, hogy a döntést senki sem kerülheti el. 

Molten Glass:

Az utóbbi évek, évtizedek közéleti beszédmódja nem igazán enged teret rugalmas véleménykülönbségeknek. A dolgok rideggé, egyszerűvé, bárgyúvá és üressé váltak. az emberek frusztráltak és haragosak. ez nem erősség, bárki is próbálja bizonyítani az ellenkezőjét.

A Third Cross-hoz klip is készült Szekeres Dávid barátunk közreműködésével. Egy nap alatt vettük fel egy pesti kiskert udvarán, illetve a hozzá tartozó épületben. A sztori laza szálakon kapcsolódik a dalszöveghez, de lényegében annak bizonyos mozzanatait veti elég szimbolikus képekkel papírra a főszereplő kislány. A célunk az volt, hogy valami olyan dologgal rukkoljunk elő, ami atipikus ebben a környezetben, és az image klipet mindenképpen kerülni szerettük volna.  

Jövőbeni terveink között szerepel egy lemez kiadása, valamint, hogy a klubszezon kezdetével hazai- és külföldi vonalon is megmutassuk magunkat élőben a közönségnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9714763450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása