Rozsdagyár

LORDS OF CHAOS - Hamarosan jön a norvég black metal mozi

2019. április 20. - Felicium

lords-of-chaos.jpg

Közel tíz éve, mikor még gimnáziumba jártam, lehetett már olvasni a Lords of Chaos című könyvadaptációról, ám a kivitelezés egészen a tavalyi évig csúszott. Idén májusban pedig itthon is bemutatják a norvég black metal hőskorát feldolgozó filmet, mely a "A sötétség gyermekei" címet kapta.

Oslo, 1987. A 17 éves Euronymous (Rory Culkin) eltökélt abban, hogy az idilli skandináv létből kilépve, Mayhem nevű zenekarával megmutassa a világnak, milyen is a “valódi norvég black metal”. A hozzá hasonlóan fanatikus Dead (Jack Kilmer) csatlakozása után a banda extrém koncertjeinek egyre jobban híre megy, és ezzel együtt egyre mélyebbre merülnek a black metal bugyraiban. A fékevesztett bulik közepette kezd elmosódni a határ a sötét eszmék és a valóság között, Dead öngyilkos lesz, haláláról Euronymous bizarr fotókat készít, csak hogy növelje a lemezeladásokat.

Amikor a zenekar új basszusgitárosa, Varg (Emory Cohen) kezdi túl komolyan venni a pusztulást dicsőítő dalszövegeket, halálos rivalizálás veszi kezdetét közöttük. Templomokat gyújtanak fel, a sajtó is felfigyel rájuk. Varg-ot letartóztatják, ám Euronymus az esetből is kétes hírnevét építgeti tovább. A börtönből frissen szabadult Varg bajlós találkozót szervez, hogy pontot tegyen az ügy végére..

A részben Budapesten forgatott film zenéjét az elhangzó Mayhem-dalokon túl a világhírű izlandi csapat, a Sigur Rós jegyzi, rendezője pedig a veterán videoklip rendező, Jonas Åkerlund, aki olyan zenekarokkal dolgozott már együtt, mint a Metallica, Rammstein vagy  Queens of the Stone Age, de az ő munkája volt a The Prodigy kultikus „Smack My Bitch Up” videoklipje is.

Rendező: Jonas Åkerlund
Főszereplők: Rory Culkin, Emory Cohen, Jack Kilmer, Sky Ferreira

Korhatár: 18 éven felülieknek
Bemutató: 2019. május 2.
Forgalmazó: Pannonia Entertainment

lords-of-chaos-01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2414775180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása