Rozsdagyár

BATUSHKA - Új klip a két részre szakadt lengyel csapat egyik felétől

2019. május 16. - Kovenant

batushka_photo01.jpg

Még év elején érkezett a hír, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb underground metal sikerét elért lengyel black metal banda, a Batushka kettévált. Krzysztof "Derph" Drabikowski zenekarvezető, aki a projekt mögött dalszerzőként, szövegíróként és kreatív ötletgazdaként állt már az együttes 2015-ös alapítása óta, be is perelte Bartłomiej Krysiuk énekest, mivel az letiltotta a Batushka összes közösségi oldalának hozzáféréséről és nélküle viszi tovább a csapatot.

A pereskedés is megindult - ahogy lenni szokott - így máig sem egyértelmű az, hogy ki jogosult továbbvinni a Batushka nevet, illetve kit illetnek meg az abból származó kereskedelmi bevételek. Sok ilyet láttunk már számos zenekar esetében. Mindenesetre a frontember vezette formáció már le is szerződött a Metal Blade kiadóval, mely július 12-én fogja megjelentetni a csapat második soralbumát "Hospodi" címmel. Most a Chapter I: The Emptiness - Polunosznica (Полунощница) című első dal klipje tekinthető meg az görögkeleti (pravoszláv) egyházi rituálék hangulatát a feketefémmel elegyítő együttestől.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3414829742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása