Rozsdagyár

ENIGMATIC INFINITY - Dalpremier: The Collapse

2019. október 03. - Kovenant

enigmatic_infinity_1.jpg

Három évvel a 2016-os "Sentenced To Solitude" debütalbum után (lemezkritikánk ITT olvasható) idén november 27-én új albummal jelentkezik az Enigmatic Infinity, mely a "The Shadow Out Of Time" címet kapta és H.P. Lovecraft azonos című novelláján alapul. A korongon olyan neves vendégzenészek játszanak, mint Derek Sherinian vagy Rob Lundgren.

Új albummal jelentkezik az eredetileg pécsi, ám évek óta Budapesten élő Tombor Nándor által egy személyben életre hívott progresszív rock/metal projekt. The Collapse címmel meg is hallgatható az első előzetes dalt a novemberben érkező "The Shadow Out Of Time" című albumról. A H.P. Lovecraft azonos című novelláján alapuló konceptalbumon hat dal található mintegy ötven percben, stílusát tekintve pedig a szerző tudatosan távolodott el a szakmai körökben sikeresnek mondható első albumtól. 

Már a Sentenced to Solitude felvételei közben kikristályosodott a "The Shadow Out Of Time" koncepciója, nagyon régi vágyam valósul meg azzal, hogy a kedvenc íróm számomra legkedvesebb novelláját zenébe önthettem. Ugyan Lovecraft műveit többnyire a súlyosabb, black/death bandák szokták feldolgozni, számomra valamiért mindig is a kicsit ódonabb, vintage stílusú prog rock állt ehhez a világhoz legközelebb, így a dalszerzéskor is tudatosan nyúltam vissza a műfaj régi nagyjainak eszköztárához - meséli a 30 éves zenész.

Az albumon az összes zene és dalszöveg Tombor Nándortól származik, a gitár- és basszusgitárrészek feljátszásáért szintén ő felel, az éneket pedig ezúttal a svéd énekesre, Rob Lundgrenre bízta. Az album instrumentális dalában egy billentyűszóló erejéig nem más vendégeskedik, mint Derek Sherinian, akit többek között a Sons Of Apolloból, a Planet X-ből vagy épp a Dream Theaterből ismerhet a közönség. A felvételek ezúttal is a komlói CETT Hangstúdióban zajlottak, Peti András vezetésével. A "The Shadow Out Of Time" november 27-én jelenik meg, először digitálisan, limitált példányszámú fizikai formátumban pedig a megjelenést követő hónapok során. Az album már előrendelhető az enigmaticinfinityofficial@gmail.com címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2315189896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása