Rozsdagyár

EXOPOP - Friss energikus rockzene | Hazai Reménységek #46

2019. október 22. - Felicium

exopop_001.jpg

Bár az ötlet és a dalok nagyobb múltra tekintenek vissza, az Exopop egy 2019-ben alapított zenekar, akik azonnal egy professzionális mértékben tökéletesre csiszolt kislemezzel jelentkeztek idén ősszel "Minden út végén" címmel, melyet azonnal egy videoklip is követett. A Hazai Reménységek 46. részében az öttagú fiatal csapattal beszélgettünk, mert bár nincs még egy éves sem a formáció, mégis rengeteg érdekességet tudtak velünk megosztani.

Ha megkérdezném, mit játszotok, hogy tudnátok megfogalmazni a stílust?

Lakossági metál! (Haha) Ha metal nem is, de könnyen befogadható energikus modern rockzene.

A zenekar ötlete és története nagyobb múltra tekint vissza. Mesélnétek erről bővebben? Mi történt a mostani tagság megtalálása előtt?

Veréb Zoltán (gitár) volt az ötletgazda. Zolinak a közelmúltban volt egy külföldi zenekara és mikor az felbomlott, érezte, hogy nem tud sokáig meglenni zenélés nélkül. 2018 októberében kezdett lázasan tagokat keresni és csapatot verbuválni.

Jelenleg mondhatjuk, hogy végre sikerült így egymásra találnotok és elindulhatott az igazi munka. Ha jól tudom, az énekes megtalálása okozta a legnagyobb fejtörést. Ő hogy került pontosan a zenekarba?

Abszolút. Emberileg és szakmailag is egyaránt. Számos “Énekest keresünk” hirdetés és zeneiskolai tanévzárós keresgélés, na meg persze pár meghallgatás után szinte a teljes elkeseredés állapotában váratlanul keresett meg minket Phil (ének), hogy “Sziasztok, írtam egy szöveget és fel is énekeltem az egyik dalotokra.” Meghallgattuk és nem volt kérdés.

Ezt szerintem még sokan meg fogják kérdezni: miért Exopop?

És talán még többen hiszik azt, hogy popzene. Mikor összeállt a teljes létszám, név még nem volt, de elképzelés igen, ami nagyjából annyit jelentett, hogy valami bolygós dolog. Mindannyian érdeklődünk az univerzum és a saját bolygónkon kívüli világ iránt, így erről az útról nem is akartunk letérni. Exopop annyit tesz, mint extraszoláris populáció, azaz naprendszeren kívüli lakosság.

Kijött egy egyedi image/videoklip a „Máglya” című egyik új dalhoz. Milyen volt a forgatás? Ha jól tudom, nagyon maximalisták vagytok, mert kétszer is felvettétek a nyers videót. Persze mondhatjuk, hogy a végeredmény magáért beszél, de mi volt az oka, hogy így döntöttetek?

Talán akárhányszor vettük volna újra, egyre jobb lett volna a hangulat. Majdnem harmadszor is nekifutottunk az egésznek, de ezt most inkább nem részleteznénk. Szeretjük a maximalizmust és hisszük, hogy a befektetett munka mennyisége a minőségen át kivetül a hallgatókra, de ez néha megcsalja az időérzékünket. Technikai okok és megoldások vezettek odáig, hogy az újraforgatás mellett döntöttünk. Közben bővült a stáb is, profibb lett az egész.

Miért döntöttetek úgy, hogy két részletben adjátok ki a megírt dalokat? Manapság az emberek könnyebben emésztik a kislemezeket, ez a trend néhány éve már fennáll, de ti is emiatt hoztátok meg ezt a döntést?

A lemez anyaga egyfajta jellemfejlődés, ahol főhősünk egy mély érzelmi állapotból eljut valami egészen másba. Egyszer lent, egyszer fent. Ekkor született meg a gondolat, hogy a két véglet legyen két lemez. Egy folytatásos sztori, ami az elejétől a végéig ki van dolgozva. A dalok sorrendje, a szövegek, a grafika, az elhelyezkedés a CD borítón, semmi sem véletlen. Na meg persze az emberek szeretik a folytatásos dolgokat.

Mik a tervek a jövőre nézve? Esetleg valamelyik második körös dalhoz is terveztek videoklipet?

Annyi tervünk van, hogy nem lenne elég ez a felület, hogy felsoroljuk. Természetesen tervezünk videoklipet, talán nem is egyet, de erről többet most még nem árulhatunk el.

Koncertekkel kapcsolatban gondolkoztatok már? Vagy először szeretnétek megmutatni, mi is az az Exopop és majd a fellépések ráérnek még?

Természetesen. Szeretnénk minél előbb színpadon állni, de ennek akkor jön el az ideje, ha 100%-osnak érezzük a produkciót. Egyébként meglepődtünk, hogy a lemezmegjelenés napján (október 10.) már többen is érdeklődtek a zenekar iránt, mint potenciális fellépő a rendezvényükön.

Végezetül még egy nagyon fontos dolog. A második részlet mikorra várható?

A második rész közel megjelenésre kész állapotban van, azonban szeretnénk ezzel is egyre többet nyújtani a közönségnek, így a háttérmunkálatok még javában zajlanak. Na meg persze kell egy kis idő, hogy mindenkiben leülepedjen az első rész és minél több emberhez eljusson. Pontos dátum még nincs, 2020 első negyedévével talán nem lövünk nagyon mellé.

Fülöp Ádám (Phil) - ének
Veréb Zoltán - gitár
Horváth Bálint - gitár
Dénes Ádám - basszusgitár
Dolmán Attila - dob 

exopop_006.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5315247024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása